Moda

Savjeti modnih stručnjaka: Garderoba koju bi trebale da izbegavaju žene u četrdesetim

Napisao H. H.

Kad napunite 40 godina, na ove komade odeće zaboravite

Ovakva garderoba više nije za vas, kažu modni stručnjaci. Iako verujemo da ne postoje pravila koja treba slepo pratiti ma koliko godina da imate, modni stručnjaci su napravili spisak garderobe koju žena posle 40 ne bi smela da nosi, piše Infpult

Prozirna odeća; Kako dizajneri kažu, prozirna odeća je namenjena mlađoj populaciji. Žene u zrelim godinama u ovakvim komadima izgledaju isuviše vulgarno. Ono što oni navode kao alternativu su komadi sa delovima koji su od čipke ili sličnog prozirnog materijala.

Kao što su suknje sa čipkanim delovima, maksi suknja sa jednim prozirnim delom, bluza sa čipkastim rukavima i slično. Kratke majice; Ni jedna žena ne bi smela sebi da dozvoli ovakav komad odeće, ma koliko dobro izgledala. Kratke majice koje otkrivaju stomak su namenjene mlađim devojkama.

Strukirana majica je daleko bolji izbior u ovom slučaju. Uske i iscepane farmerke; Ženama u 40-im bolje pristaju ženstveniji modeli farmerki, kao što su pantalone dubokog kroja ili klasične pantalone sa ravnim ili malo širim nogavicama koje odlično idu uz štikle.

Previše nakita; Kako mnogi stilisti kažu, ne sme preterivati sa nakitom posle 40., jer tada treba da vlada umerenost, a pregomilavanje može samo da vam doda godine. Da li biste nešto dodale ili oduzele sa ovog spiska? Da li moda zna za godine ili je dozvoljeno sve ono što vam se dopada, ma koliko dzajneri govorili da ne priliči vašim godinama?

Komentari

komentara