Moda

Lekcije stila i odijevanja koje smo naučili od Brigitte Bardot

Brigitte Bardot - StyleNoted
Napisao H. H.

Modna i stilska ikona je svakako uticala na mnoge dizajnere, umjetnike, ali i dame širom svijeta.

Nema sumnje da su Francuskinje jedne od najstilizovanijih žena na svijetu. Taj neodoljivi, nemarni izgled, minimalizam, svedena paleta boja i nezaobilazan crveni ruž i dalje su nepresušan izvor inspiracije mnogim dizajnerima i ljubiteljima mode širom svijeta, piše “City magazin“.

Ipak, čini se da najveću zahvalnost dugujemo pariskim pinap djevojkama iz prošlosti, među kojima se posebno ističe Brigitte Bardot.

Ova zanosna glumica, pjevačica i model oduvijek je njegovala sofisticiran, ženstven izgled, koji je nadahnuo mnoge umjetnike, te su njena najbolja izdanja ovjekovječena nizom fotografija i štampanih publikacija.

Zahvaljujući tome, njen stil postao je prepoznatljiv i rado kopiran od strane žena širom svijeta. Ko se još ne sjeća čuvene trake u kosi i breton pruga iz filma Le Mepris?! Dok će nam prva asocijacija na Jane Birkin zauvijek biti pletena košara, Brigitte je ta koja je uživala na plaži, sunčajući se u jednostavnim, ali tako efektnim kupaćim kostimima.

Zbog toga smo za vas odabrali najupečatljivije komade koje je nosila sa puno stila, a koje i vi, uz malo mašte, lako možete uvrstiti u svoje odijevanje u mjesecima koji dolaze.

1. Šeširi

2. Haljine sa karnerima

3. Džemper + džins

4. Prugice

5. Elegantni kupaći kostimi

Komentari

komentara