Moda

Otkrivamo – Najbolja haljina za vaš oblik tijela (FOTO)

Napisao admin

Što je trenutno trendi, dušu dalo za partije, a uz to odgovara vašem obliku tijela?


Haljina (Foto: Cure.ba)

Možda imamo odgovor za vas.








Oblik kruške



Kako bi uravnotežili širi donji dio tijela izaberite koktel haljinicu s rukavima koji završavaju na ramenima. Hrabriji print kamuflira nesavršenstva. 

Za krupnije



Zaboravite na široku odjeću. Slavite svoje obline i nemojte ih se bojati pokazati u haljini. Ipak imajte na umu da haljina bude do koljena ili niže, a izaberite ogrlicu koja će najbolje istaknuti vaše grudi. 

Za sportske tipove



Za one koje nisu baš obdarene po pitanju grudiju iskoristite to što možete bez problema biti bez grudnjaka i ovu sezone se odlučite za haljinu s golim leđima. No, pazite da ne pretjerate s dekolteom sprijeda, poželjnije je ako haljina sprijeda ne otkriva previše. 

Oblik jabuke



Peplum, tačnije volan na području struka najbolji je način da prikrijete trbuh. Nije važno je li haljina kratkih, dugih ii bez rukava, važno je da ima peplum. 

Oblik pješčanog sata



Iskoristite prednost vašeg tankog struka i odjenite haljinu koja je inspirisana korzetom. Detalji poput čipke, štampa leoparda i cvijeća samo će je učiniti još zanimljivijom. 

Za one sitnije građe



Postignite dramatični look s lepršavom haljinom no pripazite da bude rezana iznad koljena i da vam modni dodaci budu sofisticirani kako ne bi izgledali kao mala djevojčica na dječjem rođendanu, piše shine.yahoo.com

cure.ba

Komentari

komentara