Ljubav i veze

Istraživanja pokazuju – Svaka druga žena odbija spolni odnos jer misli da je debela

Napisao admin

Čak 52 posto žena odbija intimne odnose s partnerom jer se smatraju debelima, donosi Daily Mail. Naime, britansko istraživanje Sex In The Nation pokazalo je da je višak kilograma uticao na njihovo samopouzdanje i ubio strast


Muškarac i žena (Foto:Cure.ba)

 Stručnjaci kažu da je istraživanje pokazalo da mnogo žena pati od nerealnih očekivanja koja se tiču njihovih tijela, a to u kombinaciji sa sve bržim načinom života rezultira nekvalitetnijim odnosima.

Istraživanje provedeno na 4.000 ljudi pokazalo je da 29 posto žena misli da je debelo i zbog toga odbija seks, a 23 posto srami se svojih oblina. Najveći je ubica strasti umor, 72 posto, bolest, 33 posto, stres, 32 posto, a čak 34 posto žena misli da nije privlačno i to je također jedan od uzroka smanjenog libida. Seks u mraku vodi čak 13 posto žena, dok je jedna od deset priznala da bi voljela biti pustolovnija i imati drugačiji seks, ali zbog srama ne odstupa od svakodnevne rutine s partnerom.

Petina partnera priznala je da ima nizak libido i želju za seksom. Šest posto ispitanika nezadovoljno je svojim seksualnim životom, a zabrinjavajuće je to da je šest posto žena izjavilo da održava seksualne odnose s partnerom samo iz dužnosti.

cure.ba

Komentari

komentara