Ljubav i veze

Šta ženu prema mišljenju muškaraca čini lošom ljubavnicom?

Napisao H. H.

Koliko je neko dobar ili loš u krevetu – o tome bi se dalo raspravljati, jer ono što je nekome loše, drugome je fantastično – i obrnuto. Seks bi trebao biti nešto što vezu između dvoje ljudi vodi na viši nivo intime i emocija, a ne tek puko pražnjenje strasti bez previše osećaja ili sebično zadovoljavanje vlastitih potreba

Muškarac koji iskreno voli svoju ženu, nikada neće reći niti njoj, niti nekome drugome, da je ona loša u krevetu. No, oni koji to znaju govoriti, tada verovatno uz seks vežu neke druge stvari, poput, recimo, ženine nesigurnosti u svoj izgled, korištenja seksa za manipulaciju, nedovoljno truda… Ovo su neki od razloga zbog kojih neki muškarci seks mogu smatrati nedovoljno kvalitetnim:

Ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Mnogim ženama je neugodno skinuti se pred partnerom ili voditi ljubav s upaljenim svetlima. To samo pokazuje da smatraju kako nisu dovoljno lepe i savršene, i toga se srame. To pak vodi niskom samopoštovanju, sramežljivosti i tome da se zapravo u krevetu ne mogu opustiti.

Niko nije savršen! Takav čovek jednostavno ne postoji. Svi mi imamo mane, i svi bi toga trebali biti svesni i prihvaćati, kako svoje, tako i tuđe nedostatke.

Muškarac koji iskreno i duboko voli ženu s kojom živi, voleće i sve njene mane. Zato, opusti se i dopusti svom partneru da upozna tvoje telo do najsitnijih detalja. Skupi hrabrosti i obuci seksepilan komad donjeg rublja. Osećaćeš se samouverenije i privlačnije, a samim time i opuštenije.

Nedostatak intime i bliskosti

Biti blizak i intiman s partnerom ključ je svake kvalitetne veze. Seks je vrhunac toga. Neke žene znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka kažnjavati svoje partnere ili ih ucenjivati time. To je sve samo ne dobro i pametno. Manipulacija bilo kojeg tipa, a posebno ovakvog, ne može završiti dobro.

Postoje žene koje partneru uskraćuju bliskost nesvesno, posebno u dugim vezama. Usputni zagrljaj, poljubac, lepa reč bi trebale biti stvari koje se odvijaju svakog dana. Time pokazuješ nekome da ga iskreno voliš upravo takvog kakav je, a to pak vodi i boljem seksualnom životu.

Ženin sve zapušteniji izgled

To što ste dugo u vezi ne znači da moraš posve zapostaviti svoj izgled. Normalno da se nećeš svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi partneru bila privlačnija, jer on te voli i bez naslaga boje na licu. Ali, ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze.

Takođe, nemoj dozvoliti da po kući stalno hodaš, na primer, prljave i raščupane kose, u poderanoj trenirci, dlakavih nogu i sa sve većim brojem kilograma. Ako to dopustiš, ne samo da ćeš izgledati sve lošije, već ćeš se tako i osećati, samopouzdanje će ti padati, a tada će se to odraziti i na seksualni život.

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali što im smeta kod žena, kada je seks u pitanju:

  • Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge, i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga.
  • Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o vlastitom telu i što joj se sviđa. Ne mogu opisati koliko je frustrirajuće kada žena s kojom ste u krevetu ne reaguje i kada ne mogu dobiti povratnu informaciju je li nešto dobro ili nije.
  • Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje pa da je to iskreno nego da lažno vrišti.
  • Nije nimalo ugodno kada vas uspoređuje s bivšim dečkom. Meni lično ne smeta što je pre mene imala druge, ali ne želim o tome razmišljati.
  • Smeta mi nedostatak komunikacije pre ili tokom seksa. Ako joj je nešto lepo ili nešto želi, voleo bih da mi to kaže.

zdravakrava.hr

 

Komentari

komentara