Ljubav i veze

5 „sitnica“ koje muškarci rade samo za ženu koju stvarno vole

Napisao A. K.

Život je kao rolerkoster, mešavina ushićenja, uspona i sreće, i ponora iz kojih se posle „izvlačimo“ dugo, dugo… Ali kroz sve te faze, provlači se naša potraga za osobom sa kojom bismo ih podelili. U ludom, haotičnom svetu u kojem živimo, nije uvek lako prepoznati tog muškarca – onog koji će vas voleti bezuslovno.

Kako se ljubav definiše, zavisi od kulture, tradicije u kojoj smo odgajani, od naše ličnosti i iskustva. I svako od nas osećanja ispoljava na specifičan način. Ali, kao ljudska bića, ipak delimo neke „obrasce“, pa to važi i kad je ljubav u pitanju.

Evo šta muškarci rade samo kad stvarno vole ženu…

Ne boje se da pokažu svoju ranjivu stranu

Društvo od muškaraca očekuje da ne pokazuju osećanja. Znate već, svi ti stereotipi o „jačem polu“, o tome kako „dečaci ne plaču“… Ali kad vas zaista voli, neće mu biti ni neprijatno niti će se stideti svojih osećanja.

Ako osećate da ne krije ništa od vas, ako se ne stidi da pokaže slabosti i strahove, to znači da vas zaista voli.

Vidi lepotu u vama svakog dana

Čak i onim danima kad ste sebi grozni, njemu ste divni jer ste ono za čim je čeznuo oduvek. I nije mu važno da li ste stigli da se našminkate, ili da namestite frizuru. Želi vas, u svim izdanjima i svim raspoloženjima.

I voli i vaše mane jer vas čine onim što jeste – ženom u koju se zaljubio.

Nije mu teško da se potrudi da bi vas usrećio

Istini za volju, egoizam nam je svima dat. U krvi nam je. Ali, kad je prava ljubav u pitanju, odlazi u drugi plan i spremni smo da se potrudimo, i to mnogo, da bismo usrećili osobu do koje nam je stalo.

Samo nemojte trud meriti „holivudskim standardima“. Male stvari se računaju. Kafa. Poljubac kad ste loše raspoloženi. Pažljivo slušanje, kad pričate o nečemu što vam je važno…

Veruje u vas

Ako vas voli, verovaće u vas čak i kad vi ne verujete. I svaki vaš uspeh ispuniće ga ponosom. Muškarac koji vas voli neće se osećati ugroženo zato što ste vi dobri u poslu koji radite, neće imati potrebu da se takmiči sa vama.

Naprotiv, biće vam najveća podrška i najglasniji „navijač“.

Boriće se za vašu ljubav

Neće pobeći posle prve svađe, neće odustati prvi put kad bude teško. Neće vas ostaviti na cedilu, ako se nekad budete osećali izgubljeno i bespomoćno. Biće tu da vam drži leđa. I da vas drži za ruku dok se ne oporavite. Biće tu da kaže „ne boj se“.

Izvor:  mondo.rs

Komentari

komentara