Ljubav i veze

Klub “Kraljica samoobmane” – Prestanite pokušavati promijeniti svog muškarca!

Napisao admin

Ako ste ikad izgovorile: “Promijeniće se on s vremenom”, želimo vam dobrodošlicu u klub zvan “Kraljice samoobmane”! Svrha ovog kluba je da okuplja žene širom svijeta koje su barem jednom pokušale promijeniti svog muškarca. Dakle, budimo realne, ovo je klub svih žena koje su ikad postojale.


Svađa (Foto: cure.ba)

Sjetite se samo svojih veza u kojima ste zapravo hodale sa slikom muškarca kojeg ste stvorile u vlastitim glavama, umjesto s njim samim. Sav vaš trud, emocije i energija bili su potrošeni uzalud. Pokušavajući promijeniti svog partnera zapravo lažete najvažnijoj osobi na svijetu, a to ste vi same. Iako mislite da vam veze nisu uspijevale zbog manjka truda, istina je da su propale zbog manjka iskrenosti prema sebi. Želite imati savršenog partnera? Prebacite fokus s “on” na “ja” i slijedite ove savjete:

Prebolite se

Arogantna je i sama pomisao da sebi uzimate za pravo mijenjati nečiju ličnost. Bez obzira na to koliko ljubavi i truda uložite u svoj odnos s partnerom, samo je jedna osoba zbog koje će se on željeti promijeniti – a to je on sam. Da, čak ni vaša ljubav nije dovoljno snažna da promijenite nešto na nekom bez njegove želje za istim. Odustanite od pomisli da možete imati moć nad nekom osobom i zapitajte se koga vi zapravo (ne)volite.

Pogledajte se pod povećalom

“Popravljačice” se često vole fokusirati na druge ljude kako bi odvratile pažnju s vlastitih problema. Pošto ne vjerujemo da ste bez mana, zapitajte se šta bi u vezi sebe mijenjale. Ne možete naći odgovor? Stvarno? Porazgovarajte s prijateljicom za koju znate da je osoba od povjerenja i slušajte pažljivo šta vam ima za reći, piše Index.

Prestanite biti žrtva

Usmjeravanje pažnje i energije na popravljanje svog muškarca odvesće vas ravno u zemlju zvanu Patnja. Prihvatite činjenicu da patiti ne znači voljeti. Veze zahtijevaju pažnju, a ne žrtvu. Izbjegavajte izjednačavati negativne emocije s ljubavlju jer iz toga može proizaći samo hrpa dodatnih frustracija i nezadovoljstava.

Budite u vezi s njim, a ne onim što bi mogao biti

To što u njemu vidite potencijal da bude savršena osoba za vas, ne znači nužno da će i biti. Vaš će vam partner pokazati kakav je uistinu kroz svoja djela te svojim riječima. Sudite na temelju toga. Ova je činjenica nešto što ne smijete ignorisati; usmjerite pogled na ono što se događa sad, umjesto da gledate na to što bi se moglo događati u budućnosti.

cure.ba

Komentari

komentara