Ljubav i veze

Da li ste znali – Dobar san znači dobar sex

Napisao admin

Muškarci koji malo i nekvalitetno spavaju nikako ne mogu da budu dobri u krevetu. Manjak sna smanjuje nivo testosterona, što utiče kako na seksualnu želju i potenciju, ali i na pokretljivost spermatozoida i plodnost
Dobar san predstavlja ključan faktor za dobar seks


Muškarac i žena ( Foto: Cure.ba )

Udate žene se u posljednje vreme često žale da ih njihovi muževi ne zadovoljavaju u krevetu onoliko koliko bi trebalo. Naučnici smatraju da je najvjerovatnije riječ o radoholičarima koji malo spavaju, pa im je zbog toga oslabljen libido.

Stručnjaci su naveli da nekvalitetan san utiče i na reprodukciju, odnosno na kvalitet sperme. Nedostatak želje za seksom posljedica je kompleksnog stanja u organizmu. Nedostatak sna izaziva manjak snage u mišićima, blagu bol u kostima, a to sve dovodi do smanjenenja energije, umora i loše koncentracije.

U istraživanju su učestvovali zdravi muškarci mlađi od 24 godine. Uočeno je da su nakon samo sedam dana lošeg sna svi imali manju količinu testosterona u tijelu, što je uzrokovalo i smanjenu želju za seksom.

Zbog svega toga muškarci bi trebalo da spavaju minimalno pet neprekidnih sati svake noći, a bilo bi dobro kada bi spavali i duže.

cure.ba

Komentari

komentara