Ljubav i veze

Dobrog muškarca je najteže voljeti! Zbog čega je to uvijek tako!

Napisao H. H.

Dobar muškarac nije samo dobar čovjek, on ne čini lijepe stvari kako bi nešto dokazao

Teško je voljeti dobrog muškarca. Dobar muškarac nije samo dobar čovjek, on ne čini lijepe stvari kako bi nešto dokazao. Ljubaznost je dio njegovog gena i njegov moralni kod, skup vrijednosti i prioriteti koje cijeni i kojima će uvijek postupiti u skladu sa svojim ličnim standardima.

Dobar muškarac čini ono što je za njega dobro da čini. On vas nikada neće lagati kako bi vas poštedio loših osjećanja, on će zapravo učiniti mnogo stvari koje će vas i naljutiti i pogoditi. Ali vjerovatno je da nećete moći da se naljutite na njega, jer on je dobar čovjek.

Dobar čovjek je čovjek koji će se javiti svojoj bivšoj djevojci kada je sa vama u društvu, jer on nema šta da krije. On zna da ga ona ne bi nazvala da nije nešto bitno, a on kao dobar čovjek mora da učini sve što može da pomogne čak i kada njegov postupak za druge biva nelagodan.

Dobar čovjek će staviti želje svojih prijatelja i porodice ispred njegovih sopstvenih potreba, čak i onda kada zna da se njegovi prijatelji i porodica ponašaju manipulativno i sebično, jer dobar čovjek je uvijek vjeran.

Biti sa dobrim muškarcem u vezi je teško, ali s druge strane u ovom svijetu laži, preljuba, frajerstva, pronaći i zadržati takvog dobrog čovjeka je sreća. On brine za porodicu, on brine za ženu koja ga osvoji, on je nježan, on uvijek ima riječi utjehe, on brine da je uvek svima dobro, jer zna da je zahvalnost na malim stvarima otvoren put prema dobitku velikih stvari na kojima će biti još više zahvalan. Što čini još težim preboljeti takvog čovjeka.

Dobar čovjek će vas promijeniti, jer ćete uz njega uživati. Satima ćete smisleno razgovarati, a videćete i da ne provodi vrijeme sa vama zbog bilo kog drugog razloga, osim njegovog istinskog interesovanja za vas i vaše mišljenja. I tako će taj dobar muškarac, usprkos svojim manama i ponekad iritantnim dobrim navikama, postaviti ljestvicu tako visoko, da svaki sljedeći koji naiđe u vaš život neće moći da dosegne.

 ekskluziva.ba

Komentari

komentara