Ljubav i veze Video

Trpila bol – Natjerao djevojku da nosi katanac na pantolama kako bi mu ostala vjerna! (VIDEO)

Napisao admin

Jedan Meksikanac navodno je bio prisiljen da natjera svoju djevojku da nosi katanac gdje kopča pantalone kako bi mu ostala vjerna.


Katanac (Foto: Oslobođenje)

25-godišnja žena obratila se vlastima u Veracruzu i rekla da je trpila bol zbog činjenice da nije mogla obavljati fiziološke potrebe. Rekla im je kako ju je godinama njen 40-godišnji momak zaključavao te da od straha od njega nije smjela da se oslobodi.

Vlasti su potom uhapsile momka koji je sve priznao i ključ je predao policiji, prenosi CNN.

Oni su bili iznenađeni da ga žena nije htjela tužiti – čovjek je odveden u pritvor, ali je nakon nekoliko sati pušten. Ipak, dan kasnije potpisao je izjavu u kojoj je obećao da više neće koristiti katanac na svojoj djevojci.

“Ona je bila žrtva zločina 12 godina, a ni zajednica ni vlasti nisu znali ništa o tome. U ovom slučaju se nije postupilo po zakonu i agresivno ponašanje je ostalo nekažnjeno”, rekla je Araceli Gonzalez, aktivistkinja za prava žena u državi Veracruz.

Državne vlasti izjavile su da im je manevar bio ograničene s obzirom na to da djevojka nije podigla optužnicu protiv momka, no Gonzalez je na to uzvratila da su vlasti morale poduzeti jače mjere kada je došlo do zlostavljanja.

Na kraju je dodala kako vjeruje da je ovaj slučaj samo jedan od hiljade njih.

oslobodjenje.ba

Komentari

komentara