Ljubav i veze

Vodite ljubav prije odlaska na posao, efekat koji će to imati na cijeli dan će vas zapanjiti!

Napisao H. H.

Čeka vas neka važna ili stresna situacija? Evo zašto bi trebalo da imate seks do 12 sati prije toga!

Dobar seksualni život ima blagotvorno dejstvo na sve sfere našeg života, pa čak i na posao, utvrdili su stručnjaci!

Vrela akcija sa partnerom i partnerkom i orgazam pomažu nam da sutradan budemo uspješniji, rasterećeniji i da bolje radimo!

“Ono što nazivaju ‘blistanjem’ poslije dobrog seksa prava je pojava koja zahvata cijeli organizam,” rekla je seks terapeutkinja Điđi Engl.

U pitanju je nalet dopamina i drugih supstanci od kojih se jednostavno osjećamo fantastično.

“Nakon orgazma, naš mozak preplavljuju oksitocin i dopamin. Ovo su dvije najmoćnije supstance zbog kojih se osjećamo dobro u svakoj sferi života,” objasnila je ona.

Ako mislite da taj osjećaj traje desetak minuta, grdno se varate!

Studija objavljena u žurnalu “Psihološka nauka” potvrdila je da osjećaj uspjeha, sreće i zadovoljstva traje i do 24 sata nakon dobrog seksa!

“Odlično je zato imati seks do 12 sati prije nekog važnog događaja. Ako vas čeka bitan sastanak ili neka stresna situacija kojoj se baš i ne radujete, pobrinite se da imate seks prije toga jer će vas osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja ‘držati’ i do cijeli dan nakon toga,” rekla je ona.

Drugo istraživanje objavljeno u “Žurnalu menadžmenta” utvrdilo je da zaposleni koji su imali seks u posljednja 24 sata pokazuju povišenu produktivnost i manje stresa,piše Mondo

U istom istraživanju, naučnici su savjetovali poslodavcima da zbog toga radno vrijeme fiksiraju, odnosno da ne šalju zaposlenima mejlove ili poruke uveče – biće srećniji i produktivniji sutradan ako se, umjesto porukama, bave “akcijom” u krevetu.

Komentari

komentara