Ljubav i veze

Nije brak za svakog: 3 faktora koja utiču da li ćete se udati ili ne

Napisao H. H.

Provjerite da li ste u grupi onih koje će reći DA, ili ipak niste materijal za zajednički život.

Da li ste ikada čuli da izreku da nisu svi ljudi za brak i pomislili da je nemoguće da je to istina i da će se svi prije ili kasnije skrasiti?

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu “Social Science Research” pokazalo je da vjerovatnoća da se udate zavisi od 3 uslova: fizičke privlačnosti, karakterne privlačnosti i brige o vezi.

Ukupan rezultat dobijen istraživanjem koji se temelji na ove tri karakteristike pokazat će hoćete li ubrzo pred oltar ili ne. Istraživanje je obuhvatilo čak 9 hiljada ispitanika, a naučnici su ispitanike ocjenjivali ocjenama od jedan do pet.

Nimalo iznenađujuće, ali što je veća ocjena bila, to je bila veća vjerovatnoća da će se osoba udati odnosno oženiti. Iako su važne sve tri navedene karakteristike, istraživanje je pokazalo da se one ipak mogu međusobno upotpunjavati. Na primjer, ne baš najbolji fizički izgled može nadomjestiti visoki stepen inteligencije i duhovitosti.

Ali uprkos svim istraživanjima, najvažnije je da sami sebi postavite pitanje želite li uopšte da budete u braku ili ne, piše “Cosmopolitan“.

Komentari

komentara