Ljubav i veze

Kuma ne može biti bilo ko – 5 kriterija na koje morate paziti kada birate vjenčanu kumu!

Napisao A. K.

Mladina desna ruka kod priprema za venčanje i na samom venčanju njena je venčana kuma.

Kako biste za “čuvarku” svoga braka izabrali prijateljicu stvorenu za tu ulogu, saznajte na što bi svaka mlada trebala obratiti pažnju kada bira venčanu kumu. Tokom planiranja venčanja venčana kuma biće vam prijateljica, osoba od poverenja, pomoćnica, ali pre svega neko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše.

1. S njom vas veže zajednička prošlost

Za venčanu kumu izaberite prijateljicu koju poznajete godinama i s kojom ste puno toga proživeli. Prijateljicu koja je videla mnoge vaše dobre, ali i loše trenutke.

Neka to bude osoba koja vas stvarno poznaje i koja zna kako ste odrasli i sazreli tokom godina. Venčana kuma mora biti osoba koja ima mesto u vašem srcu.

2. U kontaktu ste

Venčana kuma mora biti osoba s kojom ste u kontaktu, a ne neko s kime se dugo niste videli ni čuli.

Ako se i ne viđate tako često, ali redovno razgovarate telefonom ili Skypeom to je u redu, ali ako se ne sećate kada ste zadnji put okrenuli njen broj telefona, bolje je da za venčanu kumu izaberete drugu osobu. Izaberete li osobu s kojom vas veže dugogodišnje prijateljstvo, a s kojom i danas imate redovano kontakt, to će biti najbolji izbor.

3. Razume vas

Svako od nas ima svoje “mušice”, a svaka buduća mlada tokom planiranja venčanja u nekom trenutku doživi baš takvo ćudljivo raspoloženje. Venčana kuma mora biti neko ko vas razume i ko zna kada je trenutak da vas savetuje i bude vam podrška, a kada da vas – ostavi na miru.

Zadnje što želite je da se osoba koja bi vam trebala biti oslonac uzruja zbog vašeg ponašanja. Treba vam neko ko stvarno razumije vas i vaše želje. Doznajte i 10 grešaka na venčanju zbog kojih mladenke najviše žale.

4. Želi vam pomoći

Tokom planiranja venčanja vaša venčana kuma bit će vam prijateljica, osoba od poverenja, pomoćnica, ali pre svega biće neko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam svega biti previše.

Kada birate venčanu kumu to mora biti neko za koga znate da će vam pomoći i ko će biti uz vas u svakoj situaciji.

5. U njenom društvu ste opušteni

Venčana kuma mora biti neko s kime se možete dobro nasmejati, ko poznaje vašu ljubavnu priču i vašu prošlost, neko s kime se možete zabaviti, ali i iskreno razgovarati o ozbiljnim stvarima.

Venčana kuma neka bude ona prijateljica uz koju ste opušteni.

Izvor: Infpult

Komentari

komentara