Ljubav i veze

9 jasnih znakova da partner odavno šrvrlja iza vaših leđa

Napisao A. K.

Sve veze, od braka do prijateljstva, zasnivaju se na potpunom poverenju. U dugoročnim vezama, kao što je brak, još je bolnije saznati da vas partner vara

Nevernost u vezi ne samo što dovodi do ozlojađenosti, već dovodi do i do pada samopouzdanja i samopoštovanja. Usponi i padovi u vezi nisu ništa neuobičajeno, ali varanje nije samo mala prepreka već nešto što menja život. Možda je koren problema u vašem odnosu, a možda je i vaš parnter po prirodi sklon varanju. U svakom slučaju, nevera može da razori brak.

Varanje je jedan od glavnih uzroka razvoda. Ne samo što se preispituje ljubav druge osobe, već utiče i na vaš osećaj smaopoštovanja. Naučno istraživanje je utvrdilo da je bol koji osoba oseti kada sazna za partnerovu neveru, može da se direktno izjednači sa bolom zbog smrti nekog koga volimo.

Kako ne biste bili slepi kod očiju, ali i ne rizikovali da izgledate kao apsolutni manijak jer ste unajmili privatnog detektiva, evo nekoliko znakova koji vam mogu pomoći da li vam partner „švrlja“ iza leđa.

#1

Foto: relationshipgoals.me
Ako vaš partner provodi značajno manje vremena sa vama, to može biti znak da se neki problem krije ispod površine. Kada nekog volite, želite da sa njim provede što je više vremena moguće. Činjenica da su spremni da to žrtvuju znači da veza ne ide glatko koliko biste želeli.Možda imaju novi hobi, upoznali su nove prijatelje ili rade duže na poslu. Dok su ove stvari normalne, ako osećate da vas partner izbegava trebalo bi da to ispitate.

#2

Foto: relationshipgoals.me
U zdravoj vezi, niko nije dužan da objašnjava partneru svaki svoj korak. Međutim, kada ste sa nekim u braku, prirodno je da mu kažete vaše planove za taj dan. Ako se pratner ponaša čudno i daje vam nejasne odgovore, možda pokušava da nešto sakrije od vas.Ako ne možete da ga dobijete na telefon i stalno vam govori da mu je baterija na izmaku ili vam ne govori gde ide kada krenu napolje, postoji šansa da vas varaju.

#3

Foto: relationshipgoals.me
Obratite pažnju ako partner postane suviše tajanstven u vašem društvu. Možda izlazi iz sobe kada telefonira ili nikad ne ostavlja svoj telefon bez nadzora. Ako radi nešto na kompjuteru, možda iznenada zatvori sve tabove kada vi uđete u sobu. Jedini razlog zbog kog partner iznenada postaje tajanstven jeste taj što pokušava da nešto sakrije od vas.Ako je vaš partner oduvek bio takav, to je druga priča. Međutim, ako iznenada razvije veliku potrebu za privatnošću, vreme je za razgovor.

#4

Foto: relationshipgoals.me
Svi parovi se svađaju, naročito oni u braku. Kada provodite ogromne vreme sa nekim, nemoguće je da se nekad ne pokačite. Međutim, ako su svađe neprekidne i besmislene, mogu biti znak nečeg drugog. Ako ima aferu, partner može osećati krivicu i biti nervozan, pa se stoga i više svađa.Čuvanje tajne, velike poput neverstva, uvek dođe na naplatu. Kako bi se izborio sa sopstvenim osećanjima, normalno je da partner započinje svađe oko sitnica kako bi prebacio deo krivice na vas i osećao se bolje u svojoj koži.

Da bi vam bilo jasno da li je partner bio neveran, obratite pažnju na predmet sukoba. Partner koji vara želi da okrivi vas kako bi racionalizovao sopstvenu prevaru.

Pokušaće da učini da osetite da vam je veza oštećena i da ste vi problem. Umesto da puknete ili dozvolite da vas to muči, potražite uzrok pre nego što bude prekasno.

#5

Foto: relationshipgoals.me
Fizička intimnost jedan je od najvažnjih aspekta intimne veze. Intimnost je ono što razlikuje platonsku od romantične veze. Ako u vašem braku odjednom nestane fizičke intimnosti, to je detinitivno znak upozorenja. Kada ima aferu, partner počinje da pokazuje manje naklonsti ili prestane da inicira intimne odnose.Sitnice kao što su zagrljaji i maženje po kosi dok spavate, svedoče o snazi veze. Ako u vašem braku nedostaje taj fizički aspekt, jedva se i može nazvati brakom. Izostanak ovih znakova učiniće da patite u vezi, sa ili bez varanja.

#6

Foto: relationshipgoals.me
Zapitajte se ako vaš partner iznenada počne da obraća pažnju na svoj izgled. Da li je iznenada krenuo u teretanu ili promenio frizuru? Možda je u potpunosti promenio izgled i kupio novu garderobu? Možda izlazi češće, nosi parfem i šminku? Sve ovo ukazuje da očiglednu činjenicu da ima nekog novog u životu kog želi da impresionira.

#7

Foto: relationshipgoals.me
Ako iznenada vaš partner postane emotivno distanciran, to može biti znak skrivenih problema. Kada dvoje ljudi imaju zdravu i vezu ispunjenu ljubavlju, nema prostora za distancu između njih. Žele da uključe jedno drugo u sve što rade i nežni su i odani bez pitanja.Ako vam bliskost nije prirodna, možda neko treći stoji između vas, sprečavajući vas da se približite jedno drugom.

#8

Foto: relationshipgoals.me
Dok svako ima prava na sopstvenu privatnost u vezi, to ne znači da bi trebalo da krijete stvari od partnera. Ako se vaš partner prilično trudi da ne ostavlja telefon nezaštićen, velike su šanse da pokušava nešto da sakrije.Niko ne briše pozive i poruke redovno kako bi telefon bio potpuno čist, ako se u njima ne krije nešto inkrimišuće.

#9

Foto: relationshipgoals.me
Kada ste u braku, sve radite kao par. Od izlaska sa prijateljima do planiranja odmora, sve uključuje vašeg partnera. Ako vaš partner ne samo što pravi planove bez vas, već donosi odluke bez konsultacije sa vama, možda postoji neko drugi ko upravlja nejgovim željama i odlukama.
Image source: relationshipgoals.me

Komentari

komentara