Ljubav i veze

“MUŽ I JA SMO 3 GODINE POKUŠAVALI DA DOBIJEMO DIJETE: Umjesto mene, zatrudnila je moja rođena sestra, a ovo me je POTRESLO DO BOLA!”

Napisao H. H.

Supružnici su u tridesetima pokušavali da dobiju dijete, ali im to nije polazilo za rukom. Jednog dana ženi se povjerila sestra (koja nema dečka) da je trudna.

Kada je to ispričala mužu, nešto joj je postalo sumnjivo. Uzela je njegov mobilni telefon i sve je imalo smisla – otac sestrinog djeteta je njen suprug. Ženi se srušio svijet i nije znala da li će moći da voli svog nećaka. Potresnu priču podijelila je sa kolumnistkinjom Deidre Sanders, piše “Kurir“.

Suprug i ja pokušavamo godinama da dobijemo dijete i sada će on napokon postati tata – ali s mojom sestrom. Ja imam 32 godine, a njemu 34 i u braku smo tri godine. Znali smo da smo spremni za porodicu čim smo se vjenčali, ali to se jednostavno nije dogodilo. Otišli smo i na testiranje plodnosti. Ranije ove godine, primijetila sam da je moj muž počeo češće da izlazi i ostaje duže na poslu. Postao je i opsjednut svojim izgledom. Povjerila sam se svojim prijateljicama i jedna je rekla: “Možda ima drugu.” Premda se samo šalila, počela sam da sumnjam. Mobilni telefon je stalno nosio sa sobom i postala sam paranoična. Moja sestra ima 35, solo je i nikad baš nije imala sreće s momcima. Pozvala me na ručak i vidjelo se na njoj da je nervozna. Rekla mi je kako joj je bilo mučno jutro i da joj smeta miris određene hrane. Ja sam je prekinula rečima: “Čekaj malo, jesi li trudna?” Odgovorila je da jeste, da je to bio se*s na jednu noć, ali da planira da zadrži dijete jer joj je to možda jedina prilika“, rekla je ona i nastavila:

Došla sam kući, ispričala sam to svom suprugu, što je njega vidno šokiralo. U tom trenutku su se posložile kockice. Kada je otišao pod tuš, provjerila sam mu mobilni i da, bilo je prilično očigledno da njih dvoje nešto mute. Otvoreno sam ga pitala i on je priznao kako nije želio da me povrijedi i da ništa ne osjeća prema njoj, ali da mu se ona nabacivala i jednostavno je pokleknuo. Kaže da ga je vijest o njenoj trudnoći šokirala kao mene, ali je dodao, misleći da će biti duhovito: “Sad barem znamo da ne pucam ćorke.” Ja sam potpuno slomljena. Trudimo se iz petnih žila da spasimo našu vezu, ali on želi biti dio života svog deteta. Nisam sretna zbog toga, ali kako da zabranim djetetu da viđa svog oca? Slama mi se srce zbog svega. Toliko sam dugo željela dijete i volim svog muža neopisivo.

Deidre odgovara:

Stvarno si u jako teškoj situaciji. Žao mi je. Kladim se da je tvoj suprug pokleknuo samo zato što se osjetio ugroženim kao muškarac, s obzirom na to da niste mogli da napravite dijete. Sada ćete morati da budete snažan par ako mislite da spasite brak. U pravu si kada kažeš da ne bi bilo fer kažnjavati nevino dijete braneći mu da viđa oca, ali hoćeš li ti biti sposobna da voliš svog nećaka ili nećakinju? Sve ovo nije djetetova krivica, ali bojim se da ćeš morati da potražiš profesionalnu pomoć kako bi se nosila s tim.

Komentari

komentara