Ljubav i veze

12 stvari na muškarcu za kojima će odlijepiti svaka žena

Napisao A. K.

Serija eksperimenata poznatih psihologa sa univerziteta Prinston, pokazala je da nam je potrebna samo 1/10 sekunde da formiramo mišljenje o osobi jednostavnim pogledom na njeno lice.

Žene se obično tu ne zaustavljaju i imaju dovoljno vremena da procene telo, frizuru i druge naizgled neupadljive osobine. Dakle, šta to žene tačno primećuju? Muškarci, budite oprezni!

1. Odeća

Odeća

Foto: brightside.me
Kada žena vidi muškarca prvi put, ona procenjuje odeću koju on nosi. Postoje tri najvažnija pravila kada je u pitanju muška odeća:– Urednost: Stari džemper, mrlje od kafe na majici i farmerke koje nikada nisu oprane neće dati muškarcu šansu ni da započne razgovor.

– Izbor odeće: Muškarac u odelu na plaži izgledaće isto čudno kao i muškarac u šortsu u pozorištu. Štaviše, druga situacija pokazuje da on ne zna ništa o bontonu.

– Stil: Žene će lako oprostiti male greške u odabiru odeće i uvek su spremne da pomognu ako ih muškarac pusti. Međutim, ako muškarac nosi nešto ludo, kao što je sportska garderoba sa klasičnim cipelama, onda on nema šansu.

Štaviše, naučno istraživanje je pokazalo da odeća koju nosimo utiče na naše postupke, način razmišljanja, nivo hormona i srčanu frekvenciju.

2. Frizura

Frizura

Foto: brightside.me
Duga ili kratka, prava ili talasasta, svetla, tamna ili seda – ukusi se razlikuju od žene do žene. Najvažnije je da je čista i uredna. Pod uredna mislimo očešljana, što mnogi muškarci zaboravljaju iz nekog razloga.
Neki muškarci, na primer Vin Dizel i Dvejn „Stena“ Džonson veoma su radikalni po pitanju svoje kose, ali ipak izgledaju veoma muževno i popularni su među ženama.

3. Hodanje i stav

Hodanje i stav

Foto: brightside.me
Energičan, ambiciozan i samouveren hod privlači žene jer pokazuje da je muškarac uspešan, da se oseća kao šef i da zna da se nosi sa problemima.
Muškarac koji uvek gleda dole, ne drži pravo leđa i ne podiže dovoljno stopala, na podsvesnom nivou izgleda kao osoba sa problemima. On deluje kao da nije u najboljem periodu života i male su šanse da usreći ženu.

4. Telo

Telo

Foto: brightside.me
Većina žena voli muškarce čije telo izgleda kao obrnut trougao: široka ramena, uski kukovi i čvrst stomak. Takvo telo je signal ženi da je upoznala čvrstog, snažnog i zdravog muškarca koji može da zaštiti nju i njenu buduću decu.
Ovo baca svetlo na teoriju da se muškarci ugoje u braku jer ih žene dobro hrane kako bi ih učinile manje privlačnim drugim ženama. Međutim, istraživanje je pokazalo da se u srećnom braku ugoje i muškarac i žena.

5. Cipele

Cipele

Foto: brightside.me
Muškarci ne bi trebalo da podcenjuju učešće cipela u njihovoj celokupnoj slici. Žene imaju dovoljno vremena da bace pogled na cipele, kao i na odeću i telo. Istrošene, prljave i prašnjave cipele pokazuju da njihov vlasnik nije uredan i da ne obraća mnogo pažnje na svoj izgled.
Neki muškarci imaju naviku da ne nose čarape uopšte. Izgleda prilično čudno kada vidite golu nogu ispod pantalona. Izbor cipela zaista mnogo govori o njihovom vlasniku.

6. Izraz lica

Izraz lica

Foto: brightside.me
Mnogo vremena ćemo potrošiti ako razgovaramo o svim karakteristikama muškog lica koje su ženama privlačne. Svaka žena drugačije vidi lepotu. Međutim, ono što je svima zajedničko jeste da nijednoj neće promaći izraz lica.
Žene su specijalisti u čitanju različitih izraza lica. Na primer, stisnute usne ukazuju da je muškarac žilav, a izbegavanje kontakta očima govori da je neiskren. Male bore oko očiju ukazuju da je muškarac zabavan i u centru svake zabave.
Žene vole zamišljene muškarce jer izgledaju muževnije i odlučnije. Ipak, za ozbiljnu vezu biraju nasmejane muškarce koji imaju dobar smisao za humor.

7. Aksesoari

Aksesoari

Foto: brightside.me
Izbor aksesoara govori mnogo o karakteru muškarca. Ako ih ima mnogo, to znači da voli da je u centru pažnje i želi da ostavi utisak na druge. Ako su aksesoari odgovarajući i vi sami volite žurke i zabavu, ovaj muškarac vam to može omogućiti.
Ako muškarac ne nosi aksesoare, to ne znači da je dosadan. Možda je samo skroman i ne voli da privlači mnogo pažnje na sebe.

8. Ruke

Ruke

Foto: brightside.me
Još jedan deo tela na koji žene obraćaju mnogo pažnje jesu ruke. One cene čiste muške ruke sa dugim prstima i lepo oblikovanim noktima.
Izgrickani nokti i zanoktice pokazuju da je muškarac nervozan i nesiguran. Takođe, ruke govore da li se muškarac bavi teškim radom. Najvažnije što otkrivaju ženama jeste da li je muškarac slobodan. Ako nosi prsten, nema potrebe da više obraćaju pažnju na njega.

9. Zadnjica

Zadnjica

Foto: brightside.me
Sociolozi veruju da većina žena obraća mnogo pažnje na zadnjicu muškarca kada ga upozna.
Čvrsta zadnjica je pokazatelj da muškarac vodi aktivan način života i da ima visok nivo testosterona. Čvrsta zadnjica izgleda veoma dobro. Nisu samo muškarci ti koji se okreću za lepim ženama. I žene to rade, samo malo suptilnije.
Image source: brightside.me

Komentari

komentara