Ljubav i veze

Zaljubila se u Bosanca u avionu: Sudbonosni susret Samira Ibiševića i Ukrajinke Uliane Bach, ali to je tek početak priče…

Napisao H. H.

“Devet sati smo sjedili, nismo pričali. Kada smo popunjavali formulare za konferenciju – sjetio se da nama olovke”, ispričala je Uliana… I onda je sve krenulo…

Avionska linija Beč – Bangkok prije 10 godina rodila je i jednu neobičnu ljubavnu priču, ali i poslovni poduhvat. Glavni akteri su Samir Ibišević iz BiH i Uliana Bach iz Ukrajine, koja je za N1 izjavila da sada više nije sigura da li se više zaljubila u Samira ili u Bosnu i Hercegovinu.

“Ljubav na prvi let. Slučajno se desilo. Ja sam imao svoje sjedište, u jednom trenutku me stjuardesa zamolila da promijenim sjedište. Novo sjednište je bilo pored Uliane”, kazao je Samir.

 

“Devet sati smo sjedili, nismo pričali. Kada smo popunjavali formulare za konferenciju – sjetio se da nama olovke”, dodala je Uliana.

 

“Ukazala se mogućnost za razgovor – i eto”, kaza je Samir.

 

Uliana nije znala mnogo u BiH tada.

 

“U Ukrajini je bio popularan Goran Bregović, slušajući njega sam se zaljubila u njega. Htjela sam napraviti neki Balkan trip. Kada sam upoznala Samira – imala sam razlog”, kazala je Uliana.

 

Samir Ibišević je za N1 istakao da je tek preko Uliane zapravo shvatio ljepote Bosne i Hercegovine.

 

“Od početka naše veze smo putovali, po BiH i inostranstvu. Počeo sam BiH da gledam njenim očima, trebao sam da je upoznam sa ljepotama BiH. Onda sam i ja ostao zapanjen, iako sam cijeli život ovdje. Nikada nisam imao osjećaj da se divim tim ljepotama. Tako se spontano desilo”.

 

Zajedno su zapravo shvatili da BiH ima fenomenalno bogatstvo, ne samo prirodno – nego i ono gastronomsko, koje vrijedi prezentovati kako građanima BiH – tako i turistima i gostima.

 

Uliana i Samir su se našli u Budimpešti, odakle su krenuli automobilom na balkansko putovanje preko Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 

“Nisam imala dilema gdje bih voljela da živim”, izjavila je tokom gostovanja na N1.

 

“Kada pričamo o ljubavi, ne znam u koga sam se više zaljubila – u Samira ili u Bosnu. Fascinantna je priroda, volim hranu. Bosanski sirevi su me oduševili. Mesnati proizvodi, sudžuka, suho meso… Kada idem kod svojih u Ukrajinu ne nosim nikakve suvenire, nego pune torbe hrane”, izjavila je.

Komentari

komentara