Ljubav i veze

Dobar seks ima jednu posljedicu koja je VIDLJIVA na ženi narednih 48 sati! Šta to može biti?

Napisao H. H.

Niste obraćali pažnju do sada.

Opšte je poznata stvar da nakon dobrog seksa blistamo, i to bukvalno. To je prirodni sjaj koji je teško uhvatiti rečima, ali jedan pogled dovoljan je da se uoči takva osoba, i svi prijatelji i kolege verovatno znaju šta se desilo sinoć.

 

I to nije nimalo slučajno, jer je najnovije istraživanje objavljeno u časopisu “Psychological Science” pokazalo da nakon dobrog seksa taj sjaj traje čak 48 sati kasnije. I, pored dobrog seksa, pokazuje i opšti nivo sreće u vezi.

Možda mrzite ORALNI SE*S, ali zbog OVOGA ćete jedva čekati da se spustite “TAMO DOLE”!

Prilikom seksa luči se hormon sreće, oksitocin, zbog koga se još više povezujemo sa partnerom. A naučnike je interesovalo mogu li da sijaju i ljudi u vezi koji nemaju svakog dana seks (što je situacija većine parova) a koji se iskreno vole,piše srbijadanas.com

U fokusu su bili podaci iz dva različita istraživanja – prvo s 96 mladih supružnika, a drugo s njih 118. Svi od njih su redovno vodili evidenciju seksualnih aktivnosti i seksualnog zadovoljstva u periodu od dve nedelje. A uz to su i opisali istraživačima koliko su srećni u braku u tom periodu, a javili su im to i 6 meseci nakon istraživanja.

Devojka se smeje u krevetu Foto: Profimedia/ilustracija
Podaci su pokazali da je većina tih parova u dve nedelje vodila ljubav svega u četiri dana. Ali, raspon njihovih drugih seksualnih aktivnosti bio je širok, a puna dva dana nakon seksa su ljubavnici sijali. A kako su istraživači otkrili, kod onih koji su ta dva dana sijali jače su posle šest meseci prijavili i veću ljubav i zadovoljstvo u braku.

I šta su kao zaključak izveli naučnici? Čak i danima posle seksa, zadovoljstvo i te kako povezuje partnere i utiče na zadovoljstvo u braku, ne samo tokom seksa. Zato prionite na posao već večeras!

Komentari

komentara