Ljubav i veze

Ljubav se može pokazati na potpuno neočekivane načine… – Ovladajte tajnim jezikom ljubavi!

Napisao admin

Potpuno vas ubija u pojam to što ne možete da se prisjetite kada vam je posljednji put rekao da vas voli. Ne očajavajte. Postoji još mnogo različitih načina da se iskaže ljubav. On govori da vas voli i kada mijenja ulje na vašim kolima ili vam pomaže u kućnim poslovima. Prof. dr Geri Čepmen, autora knjige Pet jezika ljubavi, otkriva kako da otkrijete vaš i pojašnjava znakove tajnog govora ljubavi.


Par (Foto: Cure.ba)

Pročitajte njegove savjete, možda vam neki bude od koristi: 

1. TREBA VAM RIJEČ NA V 

Tipično je za žene da u najrazličitijim situacijama, čak i za banalne stvari upotrebljavaju riječi volim te. Nešto poput: Dragi, sviđa mi se kako ti stoji to odijelo. Izgledaš veoma seksi, volim te. Zvuči vam poznato? Sa druge strane, mnogi muškarci ne obraćaju pažnju na takve komentare, shvatajući da su te riječi, zapravo uobičajna ženska potreba, navika. 

Ako vas nervira što vaš dragi češće na ovaj način ne izražava ljubav, skrenite mu pažnju na to, jer sam neće nikad skapirati. Kažite mu, na primjer: Mnogo mi znači kada mi kažeš koliko ti je stalo do mene. Shvatiće poentu, vjerujte nam.

 

2. PRIJEKO VAM JE POTREBNA NjEGOVA POMOĆ 

Dosadilo vam je da vječito samo vi pospremate nered. Nažalost, niste jedina djevojka kojoj se to smučilo. Vaše riječi treba da zvuče kao molba, a ne kao naređenje. Što znači, pokažite koliko neizmjerno cijenite trenutak kada uzme usisivač u ruke ili prebriše prašinu sa vaših zvučnika. Pošto vjerovatno to neće preduzeti sam od sebe, kažite mu šta treba da uradi. Vremenom ćemu preći u naviku da vam uvijek pomaže. 

 

3. VOLITE LI POKLONE? 

Hej, pa to je dobra stvar! Ako čeznete za cvijećem ili da vas spontano obraduje nekim nenadanim poklonom, koristite jezik ljubavi i darivanja. Pitate se kako? Ispričajte mu, na primjer neizmjerno sladak gest dečka vaše drugarice koji joj je baš tog dana poklonio ružu. A kada vam dragi sljedeći put priušti neko slično zadovoljstvo, bacite mu se u naručije i nagradite kišom poljubaca. Takvom reakcijom ćete ga motivisati da se više trudi i s vremena na vrijeme pokloni nešto simpatično. 

 

4. ŽELITE SAMO VAŠE VRIJEME 

Ubija vas to što radi do kasno, otkazuje večernji izlazak i nikada ne vodi računa o listi prioriteta? Djevojke, u potpunosti vas razumijemo! Kvaliteno provedeno zajedničko vrijeme, mnogo znači. Skrenite mu pažnju na to, na primjer ovakvom ili nekom sličnom izjavom: Tako je seksi kada ti praviš planove za nas. Ovaj dan je kompletno tvoj! Slobodno ga isplaniraj, onako po tvom ukusu. 

 

5. POTREBNO VAM JE VIŠE FIZIČKOG KONTAKTA 

Uobičajna priča u vezi je ovakva: jedna osoba ima stalnu potrebu za dodirivanjem, dok druga to ne smatra mnogo važnim. Ako želite više pažnje, maženja, golicanja, zadirkivanja, preuzmite inicijativu i radite mu sve što bi voljeli da on vama čini. Bacite mu se u zagrljaj iste sekunde kada ga vidite. U toku šetnje, iznenada ga zgrabite za zadnjicu. Sigurno ćemu laskati, pa će uzvratiti istom mjerom.

cure.ba

Komentari

komentara