Ljubav i veze

Savjeti – Strategije očuvanja ljubavi

Napisao admin

Ni jedan par ne ostaje ludo zaljubljen zauvijek. Slavine koje cure, djeca koja plaču, zahtjevne obitelji, poslovni problemi i bankovna potraživanja, sve to itekako utječe na zaljubljenost.


Par (Foto: Cure.ba)

U dobrim vezama, zaljubljenost prerasta u iskrenu ljubav, radosno dijeljenje iskustava, stvaranje ugodnih malih navika i osobnih ljubavnih posebnosti. U većini veza ovo se događa spontano, ali prepoznavajući način na koji se to događa, možete dodatno učvrstiti svoju ljubav i osigurati napredak.

Izgradite povijest veze

Svaka solidna veza ima svoju povijest ljubavnih iskustava, stvari koje ste radili zajedno i kreirali sjećanja koja će trajati – posebni trenutci koji su ostavili dojam, kada ste se zajedno dobro smijali, podijelili novo iskustvo ili plakali zajedno. Ovo su sjećanja koja zbližavaju parove.

I namjerno možete kreirati takve trenutke. Ne morate čekati neobične okolnosti da vam se dogodi nešto za pamćenje, to može potrajati i godinama, kreirajte ih.

Organizirajte zajedničke aktivnosti. Otiđite na putovanje. Naučite novi sport zajedno. Ili umjesto trošenja novca možete upotrijebiti i maštu, spasite zajedno psa lutalicu ili mu pomognite preseliti se…

Naša pjesma

Primijetit ćete kako neki parovi slušaju istu glazbu, ponovno i ponovno. To su „njihove“  pjesme, oni ih mogu slušati iznova zbog toga što su za njih iznimno ugodne, jer ih podsjećaju na ugodne trenutke.

Možete i namjerno pronaći neku pjesmu koja ima značenje koje vam se oboma sviđa i neka vas podsjeća na to koliko se volite, dopustite neka to postane vaša pjesma. Nije važno ako vam ovo zvuči glupo, djeluje.

Drugi ljubavni trikovi

Kao dodatak na vašu pjesmu upotrijebite i druge trikove koje će ojačati vašu vezu. Osmislite nešto posebno što će vas spajati i postati ugodna navika koje se ni jedno neće htjeti riješiti, te će vas uvijek podsjećati jedno na drugo.

Neki parovi znaju dati nekim riječima samo njima poznato značenje, ili pričati šale koje u stvari nisu smiješne nikome drugom.

Uvijek imajte vremena jedno za drugo

Svako malo, samo radi zabave, pustite glazbu koja je svirala na vašem prvom spoju, pregledajte zajedničke fotografije. Pogledajte dvd s ljetovanja.

covermagazin

Komentari

komentara