Ljubav i veze

TREBATE LI OSTATI u prijateljskim odnosima s bivšim?

Napisao H. H.

Postoji razlika između prijateljstva i prijateljskog ponašanja. Prijateljstvo podrazumijeva zajedničko gledanje filmova u stanu, kao i žaljenje o novoj vezi. Prijateljsko ponašanje, pak , podrazumijeva to da, ako se sretnete na ulici, osmjehnete se i pozdravite, radije nego da posegnete za oružjem u torbici. Općenito govoreći, prijateljsko ponašanje je dobra opcija radi socijalnog sklada.

Kako veza završi ima veliki utjecaj na to što će se događati u budućnosti. Ako je završila na loš način, zbog prevare, nepoštivanja, traume i slično, onda će prijateljstvo biti gotovo nemoguće. Ipak, ako je veza završila prirodnim tokom, uz iskrenost i poštivanje, prijateljstvo može biti i moguće. Jedini pravi način da biste bili u iskrenom prijateljstvu jest ako s obje strane više ne postoji privlačnosti. No tu ulaze u obzir mnoge druge opcije, a to su i obiteljski odnosi, koji mogu znatno otežati situaciju,piše ljepotaizdravlje.hr

Vjerovali ili ne, ako ostanete u prijateljskom odnosu s bivšim, to bi vam moglo otežati činjenicu da krenete dalje. Mislite da ste moralno jaki, ali zapravo vam to oduzima puno energije. Teško je krenuti dalje, i želja da ostanete u prijateljskom odnosu može biti vrlo jaka. Potrudite se ipak završiti to prijateljstvo jer u suprotnom ćete završiti gledajući u mobitel bez prestanka, čekajući nove objave. Također, moguće je da ćete propustiti nove izazove i zabave koje su pred vama.

Komentari

komentara