Ljepota

Mezoterapija – Mlađi deset godina

Napisao admin

Mezoterapijom se više od pola vijeka liječe sportske povrede, degenerativna oboljenja, a u posljednje vrijeme sve češće se primjenjuje i u estetskoj medicini.


Mezoterapija (Foto: Cure.ba)

Mezoterapija je medicinska tehnika ubacivanja različitih aktivnih supstanci injekcijom u slojeve kože i potkožnog tkiva. Patentirao ju je 1952. g doktor Michael Pistor, koji joj je, šest godina kasnije, i nadjeo ime, definišući svoju metodu kao ‘malo, razrađeno i u pravo mjesto.’

Mezoterapija je danas najmoderniji medicinski postupak u oblasti savremene anti-aging medicine. Njen cilj je da produži našu vitalnost, mladost i sve druge atribute dobrog izgleda. Počiva na principima akupunkture, pa je tako i počela da se formira kao odvojena disciplina. Za razliku od akupunkture, mezoterapija ne mora da se primjenjuje samo na akupunkturnim tačkama, mada je najefikasnija kada se na njih djeluje.

Radi se o mikroinjekcijonoj terapiji, tretmanu za osvježenje, podmlađivanje, hidrataciju, zatezanje i njegu kože lica, vrata, dekoltea i ruku, gdje ljekar unosi koktele koji sadrže vitamine, aminokiseline, oligoelemente i hijarulonsku kiselinu u središnji sloj kože. 

Postoje i osobe koje imaju lokalni višak na pojedinim dijelovima tijela, poput nadlaktica, butina i stomaka. U tom slučaju, višak se uspješno skida uz lokalnu primjenu mezoterapije. Efekti mezoterapije su odmah vidljivi i traju od šest do devet mjeseci.

Sama mezoterapija je vid igloterapije i ukoliko ljekar poznaje akupunkturne tačke, učinak je mnogo jači. Poznato je da ljepota dolazi iznutra zato se djeluje na akupunkturne tačke i time uspostavlja ravnoteža kod pacijenata. Najbolji učinak se postiže ukoliko se na kožu djeluje akupunkturom, laserom i mezoterapijom. Sprega moderne i tadicionalne medicine srećna je okolnost za žene danas kada mnoga fizička zagađenja i psihičke traume sve češće oštećuju kožu, naročito na licu, vratu i rukama. Medicinskim istraživanjima došlo se do zaključka da starenje kože, naročito lica, započinje u trećoj deceniji, od kada se može primjenjivati ova metoda. 

 

cure.ba

Komentari

komentara