Ljepota

Otkrivamo – Iznenađujuće beauty prednosti bijelog luka

Napisao admin

Da biste dobili jasnu i besprijekornu kožu, vi pokušavate sa korištenjem mnogih proizvoda kod kuće. Bilo da su u pitanju hemijske ili domaće maske za lice, u cilju vam je da dobijete željeni rezultat.


Bijeli luk (Foto: Cure.ba)

Zašto potrošiti novac na umjetne kozmetičke proizvode koji su skupi i neučinkoviti, kada unutar vaše kuhinje postoje mnogi sastojci koji vam mogu pomoći da vaša koža zablista. Od voća, povrća pa do začina, svi prirodni sastojci imaju određene beauty prednosti za vašu koži. Češnjak je poseban sastojak koji unatoč tome što ima različite zdravstvene prednosti ima mnoge prednosti za ljepotu. Pogledajte ih. 

Liječi akne. 

Jedna od beauty prednosti bijelog luka, jeste ta da liječi akne. Kada stavite sok od češnjaka na akne ili bubuljice, vidjet ćete da će se smanjiti. Samo uzmite nekoliko čehni  bijelog luka i zgnječite ih. Nanesite zgnječeni bijeli kuk na bubuljicu, u nekoliko intervala tokom dana kako biste je se potpuno oslobodili. Također možete dodati nekoliko kapi bijelog octa.

Omekšava kožu

Alicin (spoj u češnjaku) pomaže omekšati kožu i čini je glatkom. Ako ste dodali malo češnjaka u vašu masku, možete dobiti mekanu kožu, baš poput bebine. 

Bori se protiv starenja. 

Zašto trošiti novac na skupe anti-aging kreme kad možete koristiti češnjak? Ovaj domaći kozmetički proizvod je vrlo učinkovit  u oslobađanju lica od bora. Dodajte nekoliko kapi soka češnjaka u masku za lice i primijenite je jednom sedmično.

Miteseri. 

Patite od mitesera? Samo uključite ovu magičnu namirnicu u vašu ishranu. Dodajte malo soka od češnjaka ili zgnječenu čehnu u vaš piling za lice i trljajte zahvaćeno područje. 

Smanjuje upalu i liječi ožiljke. 

Ako imate madeže ili ožiljke na koži, utrljajte češnjak na zahvaćeno područje. Vi ćete dobiti jasnu i besprijekornu kožu. Anti-bakterijska i anti-virusni svojstva češnjaka su dobra za smanjenje upale kože i ožiljaka.

Uklanja strije.

Sve mame žele da se u potpunosti oslobode od strija. Čak i nakon nanošenja kreme strije ne nestaju. Pokušajte sa češnjakom! On je učinkovit i pomaže u smanjenju strija. 

cure.ba

Komentari

komentara