Ljepota

Pogledajte – Frizure koje muškarci vole (FOTO)

Napisao admin

Bez obzira da li se radi o nekoj posebnoj prilici ili svodnevnom izlasku vani, morate imati odgovarajuću frizuru. Muškarci najviše vole da vaša frizura izgleda uredno i prirodno, da je lijepa i na izgled i na dodir. Evo koje su to frizure za kojim muškarci jednostavno polude.


Ženske frizure ( Foto: Cura.ba )

1)     Bombastična frizura
Osim što muškarci lude za njenim prelijepim usnama, očima i tijelom, njena kosa je također neodoljiva, sjajna i glatka. Megan Fox ima  uistinu prelijepu ravnu ,dugu i sjajnu kosu koja uvijek izgleda  dobro.
Da biste postigli ovakvu frizuru, trebate uraditi sljedeće. Na mokru kosu nanesite kremu za sjaj i oblikovanje kose. Sušite kosu fenom, fenirajući vrhove unutra velikom okruglom četkom. Nakon sušenja, na kosu nanesite serum za ravnanje i sjaj kose i njime izvucite vrhove kose.

2)     Sexy ravna kosa
Ništa ljepše nema od prirodne, ravne, čiste i sjajne kose, poput kose kakvu ima Anna Faris. “Kosa koja  je u top stanju pokazuje da imate uravnoteženu  prehranu i da ste zdravi .”, kaže Helen Fisher ,doktorica biološke antropologije. Da biste postigli ovakvu frizuru, stavite silikon za ispravljanje kose, prije nego je osušite. Tako  ćete je izravnati i smanjiti joj naelektrisanost nakon sušenja. Dok je sušite fenirajte je skroz ravno , a nakon sušenja nanesite sprej za sjaj kose. Puno će biti lakše djevojkama koje nemaju puno kose, a kosa im je ravna.

3)    Sexy bob frizura
Poput frizure koju nosi Jennifer Hudson. Stilista Oscar Blandi smatra da ovakva , kratka bob frizura naglašava vrat, lice, oči  i jagodice. Da biste dobili ovakvu frizuru, fenirajte kosu ravno, nanesite sprej za sjaj i ravnanje kose i nakon feniranja, izvucite čuperke peglom za kosu.

4)    Kratko, a slatko
„ Samouvjerene ljepotice se ne moraju skrivati iza duge kose“-kaže vlasnik salona Roy Teeluck. Osim toga, mekana, glatka kosa koja uokviruje lice šiškama je jako moderna i praktična. Ginnifer Goodwin upravo ima takvu frizuru koja joj fenomenalno stoji.
Da biste je ovako oblikovali, koristite serum za zaglađivanje kose i fenirajte kosu četkom u naprijed. Nakon feniranja, uzmite vosak za kosu i nanesite ga dlanovima od korijena do vrhova kose.

5)    Podignuta kosa
Frizura kakvu na slici nosi Hilary Duff odiše ženstvenošću i otkriva vrat i ramena. Frizura je jednostavna , romantična i jako jako ženstvena i zbog toga je muškarci vole. Podignite kosu u pundžu, a šiške i dva prednja pramena ostavite. Šiške  moraju biti duže za ovakvu frizuru,. Uzmite ih , umotajte u jedan pramen i zakačite na vrh glave.isto to uradite sa pramenovima sa strane.

6)    Opušteno podignuta kosa

Frizura Nikki Reeds izgleda jednostavno, opušteno , ali lijepo. Podignite nonšalantno kosu u pundžu, a šiške i prednje pramenove pustite da padaju preko lica. Frizura izgleda  divlje i opušteno, a možete je nositi i za svečanije prilike.

7)    Rep sa strane
Kosa  svezana u labavi rep sa strane pristaje svakom obliku lica. Ujedno ovakva frizura prekriva sve potencijalne nedostatke koje imate.  Ovakvu frizuru je nosila America Ferrera, a sve što trebate uraditi je da izravnate gelom kosu, počešljate je u stranu i svežete labavi rep. Kosa  treba da prekriva uši.

8)    Konjski  rep

Poput ovakvog kakvog nosi Michelle Trachtenberg. Jednostavna frizura, koja otkriva mnogo, naglašavajući ljepotu lica i vrata. Izgleda opušteno  i veoma privlačno za muške oči. Sve što trebate uraditi je oblikovatai kosu, isfenirati ravno ili uviti na uvijače, zatim je pokupiti, počeščljati ravno  i svezati u konjski rep. Kako  bi kosa izgledala zaglađeno , čvrsto i kako pramenovi ne bi  ispadali ,ugladite  je lakom za kosu.
 

cure.ba

Komentari

komentara