Ljepota

Par savjeta – Kako pripremiti kožu za depilaciju

Napisao admin

Depilacija kao jedan od najpopularnijih načina za uklanjanje dlačica sa tijela koristi se više stotina godina unazad.


noge (foto:cure.ba)

U današnje vrijeme dame sa naših prostora imaju privilegiju da biraju koju vrstu depilacije žele. Neke se odlučuju za toplu neke za hladnu, ali većina njih nije dovoljno dobro informisana o tome kako kožu treba pripremiti za depilaciju. Dobro pripremljena koža znači uspješnija depilacija pa i manje bolna.

Kožu počnite da pripremate već kad vam dlačice počnu rasti. Lagani pilinzi, koje možete i sami napraviti, su odlični u borbi protiv uraslih dlačica. Hidrirana koža za koju se vosak neće ‘lijepiti’ smanjuje bol tokom depilacije. Na dan depilacije nemojte koristiti kreme jer one mogu biti jedan od razloga neuspješne depilacije. Vosak se neće dobro lijepiti na masnu kožu. Dovoljno je da vam koža bude čista. Potrudite se da vam dlake budu najmanje 0.5 cm dužine da bi ih vosak mogao uspješno ukloniti.

 

Par savjeta nakon depilacije

Izbjegavajte tuširanje i kupke dva do tri sata nakon depilacije. Pore su otvorene i dajte im vremena da se zatvore da ne bi došlo do iritacije. Trudite se da se depilirate bar dva dana prije odlaska na sunčanje. Depilacija je jedna vrsta pilinga pa je samim tim i koža nakon nje osjetljivija na sunce.

 

Piling za noge koji možete sami napraviti

U posudu sipajte oko 20 ml bebi ulja i u to sipajte šećera dok smjesa ne bude gustine jogurta. Kožu na nogama pokvasite, nanesite smjesu i lagano trljajte. Izbjegavajte grube pokrete da ne bi došlo do ogrebotina. Nakon toga kožu isperite vodom i osušite.

Ovaj piling je odličan za rešenje uraslih dlaka kao i za hidriranje kože. Zbog jačine, preporučuje se za kožu na nogama.

 

Uživajte u svojoj depilaciji i svojoj glatkoj koži.

cure.ba

Komentari

komentara