Ljepota

Nekoliko savjeta – Ispeglajte svoju kosu kao profesionalac

Napisao admin

Ispeglali ste kosu, a ona vam se ubrzo izvila, nabušila ili raščupala. Kako biste izbjegli ovakve situacije donosimo nekoliko korisnih savjeta pomoću kojih će vaša kosa izgledati kao da ju je ispeglao profesionalac.


kosa (foto:cure.ba)

1. Sve počinje sa pranjem kose – Kosu operite šamponom za glatku kosu i ravnu kosu. Nakon toga stavite regenerator kako biste lakše raščešljali kosu. Na  kosu dok je još vlažna možete staviti i sredstva za ispravljanje kose.

2. Peglanje kose započnite kada kosu do kraja osušite. Prije peglanja kosu isfenirajte kako biste dobili volumen. Ukoliko kosu ne isfenirate ona može djelovati sljepljeno.

3. Osušenu kosu podijelite na što više pramenova. Pramen najprije počešljate, potom polako peglom pređite peglom preko njega. Imajte na umu da nije bitno što više puta proći s peglom preko pramena, nego da je bitno što sporije prolaziti peglom preko pramena. Temperatura pegle zavisi o vašoj kosi; za tanku i oštećenu kosu 250-300 stepeni, za normalnu kosu 300-350 stepeni, a za kovrčavu kosu 350-400 stepeni.

Izbjegavajte često peglanje kose i peglanje mokre kose.  Nemojte zaboraviti peglu očistiti nakon svakog korištenja.

cure.ba

Komentari

komentara