Ljepota

Stil – Zašto neki muškarci više vole žene s dugom, a neki s kratkom kosom!

Napisao admin

Stil je ono što razlikuje ljude. On se može dijeliti ili prenositi na nekoga, no nikada se ne može kopirati. Standardi ljepote neće vam uvijek laskati, no vaš stil je način da pokažete svoje adute – bez obzira na to što je moderno.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Žene diljem svijeta još se uvijek boje eksperimentirati sa stilom, a to se odnosi i na njihovu frizuru. Ako frizura prikazuje ženinu osobnost, zašto se boje iskazati je?

 

Vjerojatno zato što se boje da će manje privlačiti muškarce, a u tome ima i istine. Anketa Daily Maila iz 2008. godine pokazalo je da čak 43 posto muškaraca žene s dugom, valovitom kosom smatra najviše seksi. Kreativnije frizure poput kratke kose ili boba dobile su samo sedam i šest posto glasova, piše Elite Daily.

 

Dugačka kosa je dosadna, baš kao i muškarci koji ju preferiraju. Možda jest ‘ljepša’, no to nije ono što ženu čini poželjnijom. Pogledajmo zašto, navodi Net.

 

Duga kosa

 

Muškarci koji više vole duge kovrče očito su pripadnici ‘stare škole’, s obzirom na to da je dugačka kosa stoljećima bila simbol ženstvenosti.

 

Žene na održavanje svoje kose troše sulude iznose novca, ne samo zato što smatraju da je izgled važan, nego zato što njihova kosa reprezentira njihovu osobnost, razmišljanje i stavove.

 

No, predstavlja i više od toga. Prema istraživanju hinsza, Matza i Patiencea, “duljina i kvaliteta kose mogu se ponašati kao pokazatelj ženine mladosti i zdravlja i naznačiti njezin reproduktivni potencijal”.

 

Postoji teorija i da muškarci više vole dugokose žene kako bi se mogli igrati njihovom kosom.

 

Kratka kosa

 

U članku pod naslovom ‘Znanost o poželjnosti’ Apeles istražuje više različitih aspekata ženskog bića koji ju čine poželjnom. Unatoč svim različitim fizičkim značajkama žena, Apelesov prijatelj Laurence kaže da je “najpoželjnija žena ona koja je živahna – koja izražava ono što želi i trudi se to postići”.

 

Twiggy je bila seksi. Imala je kratku kosu i osebujan stil, i bila je poželjna. I baš ju je bilo briga je li njezina frizura privlačna muškarcima ili nije.

 

“Moja kosa uvijek mi je bila važna i bila je veliki dio mog imidža tijekom godine”, izjavila je pjevačica i model 60-ih.

 

“Nadam se da sam potaknula žene da se pouzdaju u svoj osobni stil i da se ne boje isprobati nešto novo”, rekla je Twiggy.

 

Tijekom posljednjih nekoliko godina androgeni izgled, kakav je u svoje vrijeme popularizirala Twiggy, ušao je na velika vrata u modni svijet. Spolne granice polako se brišu: muškarci su napustili široku, vrećastu odjeću i obukli uske košulje i odijela koja im ističu liniju, a žene su se počele oblačiti ‘komotnije’.

 

Ako je Andrej Pejić mogao nositi ženske revije, zašto vi ne biste mogli izraziti svoju osobnost kratkom kosom?

 

Zaključak: Sve je u stilu.

 

“Kratka kosa miče očitu ženstvenost i zamjenjuje ju sa stilom”, kaže Joan Juliet Buck iz Voguea, dodavši da lice tako dolazi više do izražaja.

 

Možete se prikloniti masi i nositi konvencionalnu dugu kosu ili možete prihvatiti izazov i skratiti ju. Zapamtite, što je vaša frizura neobičnija, to ćete se čini zanimljivijima. Isprobajte.

cafe.ba

Komentari

komentara