Ljepota

Šok – Evo šta kaže majka Nerdina Ibrića, napadača na policijsku stanicu u Zvorniku!

Napisao admin

Halima Ibrić, majka Nerdina Ibrića napadača na policijsku stanicu u Zvorniku, kazala je u potresnoj izjavi za N1 da su njenog sina zaveli i da se potpuno promijenio u posljednje vrijeme.


Ekipa N1 danas se nalazi u selu Kučić Kula kod Zvornika. Razgovarali su sa majkom Nerdina Ibrića koji je sinoć napao policijsku stanicu u Zvorniku, ubio jednog policajca i dvojicu ranio. U razmjeni vatre on je ubijen, a Tužilaštvo BiH je sve okarakterisalo terorističkim činom.

 

“Nerdin je završio Medicinsku školu, imao je mnogo prijatelja među kojima je bilo i Srba. No, u posljednje vrijeme je odlazio u Dubnicu kod Kalesije, tamo je klanjao jer je tvrdio da lokalne efendije to ne čine ispravno. Družio se s nekim ljudima iz Šetice koji su bili ovdje. Govorila sam mu da ne ide s njima. Slabo je jeo u posljednje vrijeme. Vidjela sam da nešto duma i da je šutljiv“, kazala je majka napadača.

 

Za N1 je ispričala i to da je prije napada na policiju palio CD-ove iza kuće, a onda ju je zvao da zajedno jedu.

 

“Jeli smo i onda je otišao. Nisam ništa mogla uraditi, zaveli su ga. Govorila sam mu da će zbog Dubnice otići u smrt i, eto, ostadoh sama“, kroz suze je kazala majka Halima.

n1info.com

Komentari

komentara