Ljepota

Savjeti – Beauty tridesete: Šta morate početi da primenjujete poslije 30. rođendana

Napisao admin

U godinama koje počinju trojkom vaša koža zahtjeva drugačiju njegu od one na koju ste navikli u 20-im. Počinje trka za očuvanje mladosti, ljepote i svježine, a ovi savjeti će vam u tome sigurno pomoći.


Ilustracija (Foto: arhiva)

1. Umivajte se svako veče

Dvadesete dozvoljavaju “luksuz” da ponekad dođete kući iz ludog noćnog provoda i samo dotaknete jastuk – bez skidanja šminke. Tridesete ne praštaju ovu grešku. Skidanje šminke, umivanje i nega lica pre svakog odlaska na spavanje su obavezni. Koža će vam biti zahvalna.

 

2. Masaža lica

Vaše lice će vam nagraditi dobrim tonusom ako ga jednom dnevno izmasirate. Ukoliko masažu lica uvedete u svoju svakodnevnu rutinu ona će održavati dovoljnu vlažnost i svežinu vaše kože.

 

3. Izbelite zube

Negu zuba i odlazak kod stomatologa nije potrebno posebno napominjati. Ali zašto pored rutinske nege ne biste razmotrili i izbeljivanje zuba. Sjajni i beli zubi doprineće da celokupno lice dobije svež i mladalački izgled.

 

4. Krema za lice je obavezna 

Godine ne dobijate samo vi, već i vaša koža. A to znači da je treba održati mekanom i gipkom. Pronađite kremu koja odgovara vašem tipu kože i ne zaboravljajte da je svakodnevno nanosite.

 

5. Ubacite masne kiseline i hranu bogatu antioksidantima u ishranu 

Vreme je da nahranite i očistite svoje telo iznutra. A to znači i da se fokusirate na hranu koja je dobra za vaše telo. Osim što ćevam pomoći da izgledate mlađe, pružiće i novu energiju vašem telu. 

 

6. Zaštita od sunca

Tridesete nisu godine u kojima treba da štetite svojoj koži suncem. Naprotiv, ovo je vreme da je zaštitite i učinite da i preplanula izgleda zdravo. Tokom sunčanih dana koristite zaštitu svakodnevno. I pojedini modni dodaci poput šešira mogu da budu u službi zaštite od sunčevih zraka. 

 

7. Hidratacija

Poslednja, ali nikako najmanje važna stavka. Održavanje kože hidriranom osim spolja dolazi i iznutra, pa se trudite da unosite što više vode u organizam na dnevnom nivou. 

 

nadlanu.com

Komentari

komentara