Ljepota

Znaš li koja ti odgovara – Najbolje frizure za svaki oblik lica!

Napisao H. H.

Kada odabiremo frizuru često gledamo kako pristaje nekom drugom zanemarujući pri tome gustoću i teksturu pojedine vlasi, boju, ali i oblik lica.

Kada odabiremo frizuru često gledamo kako pristaje nekom drugom zanemarujući pri tome gustoću i teksturu pojedine vlasi, boju, ali i oblik lica.

Hoće li nam neka frizura pristajati uvelike ovisi o obliku našeg lica: ovalno, okruglo, duguljasto, srcoliko, četvrtasto, trokutasto ili dijamantno. Ovo su najbolje frizure za svaki oblik lica!

OVALNO LICE
Smatra se kako je ovalan oblik lica najzahvalniji za frizere, jer takvim osobama pristaje skoro svaka frizura. Takve osobe uglavnom imaju visoko i usko čelo s naglašenim jagodicama i zaobljenom bradom. Što se tiče frizura najviše se preporučaju one koje uključuju stepenasto šišanje.
Poznate osobe koje imaju ovalno lice: Kate Hudson, Jessica Alba, Jada Pinkett Smith.

SRCOLIKO LICE
Kod osoba sa scrolikim oblikom čelo je široko i kratko dok je brada sitna. Takvom obliku najviše odgovara bob frizura, gdje bi pramenovi trebali biti izvučeni prema van u području brade, kako bi se lice vizualno proširilo. Također se možete odlučiti za valovitu, odnosno kovrčavu frizuru.
Poznate osobe koje imaju srcoliko lice: Katie Holmes, Jennifer Lopez, Rachel Bilson, Reese Witherspoon, Ziyi Zhang.

DIJAMANTNO LICE
Kod dijamantnog oblika lica, frizurom bi vilicu i čelo trebali učiniti širima, kako bismo postigli ravnotežu s izraženim jagodicama. S obzirom na to, kosa bi trebala biti punija na vrhu, razbarušena ili valovita. Dobro će vam pristajati i klasična bob frizura, a kosu možete slobodno staviti i iza uha  – naglašene jagodice su poželjne, stoga ih ne biste trebali skrivati. Izbjegavajte sve frizure kraće od linije brade, kao i dugu ravnu kosu s razdjeljkom po sredini. Lice koje ima oblik dijamanta prikladno je za razne varijante šiški, stoga slobodno možete eksperimentirati s njima.

DUGULJASTO LICE
Ovom tipu lica odgovaraju frizure koje će vizualno smanjiti dužinu lica. Idealan izbor su valoviti uvojci oko lica, blago kovrčava kosa i nestašne frizure. Ravna duga kosa, osobito ako je podijeljena po sredini samo će vizualno produžiti lice, stoga biste trebali izbjegavati slične frizure. Idealna dužina kose je do brade i ramena, no možete nositi i kraće razbarušene frizure. Šiške će kod duguljastog lica prikriti njegovu širinu i one su vrlo dobar izbor. Preporučuju se ravno ošišane i guste šiške, a one će dobro izgledati i ukoliko budu razbarušene. Poznate osobe koje imaju duguljasto lice: Sarah Jessica Parker, Ashlee Simpson, Liv Tyler, Gisele Bundchen.

OKRUGLO LICE
Okruglo lice, samo ime govori podsjeća na krug. Tom tipu lica najviše odgovara frizura gdje pramenovi padaju u blizini lica. Pokušajte kosu što rjeđe vezati u rep, a ono što će najviše odgovarati je asimterični način šišanja te blage kovrče.
Poznate osobe koje imaju okruglo lice: Fergie, Kate Bosworth, Oprah Winfrey, Cameron Diaz, Kirsten Dunst, Michelle Williams, Catherine Zeta-Jones.

TROKUTASTO LICE
Osnovni cilj je vizualno uskladiti lice te ga uz pomoć frizure učiniti užim u predjelu vilice, a širim u predjelu čela. Ovom tipu lica najviše odgovaraju kratke frizure koje će istaknuti čelo, oči i jagodice. No, duga i slojevita kosa, podijeljena po sredini također je dobar izbor. Kod kraćih frizura najbolje bi bilo podignuti šiške, a kod poluduge i duge kose nastojite izbjeći ravno ošišane šiške, kako ne biste dodatno naglasili vilicu. Umjesto toga, šiške počešljajte u stranu i stanjite ih pri vrhovima, ili pokušajte s kosim šiškama. Pripazite da dužina kose ne bude u liniji brade i izbjegavajte jednako ošišanu kosu.

ČETVRTASTO LICE
Ako imate četvrtasto lice, smatrajte se sretnicom, a neki od slavnih fotografa tvrde da su takva lica najfotogeničnija. Četvrtastom licu dobro će ležati sve vrste ‘okruglastih’ frizura, naročito za kosu kratke i srednje dužine.
Koristite trikove poput prelomljene stepenaste kose, lokni, istanjenih krajeva i asimetričnih šiški. Šiške su idealne za četvrtasto lice, pogotovo ako su počešljane u stranu jer će tako ukloniti kockastu simetričnost. Najbolje su istanjene šiške, naravno ako imate gustu i bujnu kosu. Poznate osobe koje imaju četvrtasto lice: Gwyneth Paltrow, Demi Moore, Angelina Jolie, Isabella Rossellini, Rosario Dawson.

teen385.com

Komentari

komentara