Ljepota

Brzi rezultati – Dugi nokti – trikovi koje niste čuli!

Napisao admin

Imate li san o dugim noktima, i šta god da uradite ne žele rasti? Mi imamo neke savjete kako to promijeniti.


Nokti (Foto: Cure.ba)

Ako vam je želja da imate duge nokte a niste ljubitelj nadogradnje, ne predstoji vam ništa drugo nego da pustite svoje. No, šta da učinite ako vam nokti nikako ne žele rasti? Naravno, možete koristiti mnoge od dodataka hrani namjenjenih za bolji rast noktiju i kose, kao što su razni vitamini i botini. Takođe, pažljivo trebate odabrati jelovnik koji bi se trebao sastojati od povrća i voća, i piti puno vode, piše san magazin.

Ali šta ako želite da vidite rezultate brzo? Pročitajte naše savjete i rezultat neće izostati 🙂

Sok od narandže

Ispijanje soka od narandže za brži rast noktiju? Hmmm? Ovo sam negdje pročitala na forumu. Ali isto tako možete staviti noktiće u sok i držati 10 minuta, a zatim isprati vodom. Odakle dolazi ova ideja? Pa vjerovatno iz činjenice da narandže imaju visok nivo vitamina C i folne kiseline, koji stimulišu brži rast noktiju. Vrijedno isporbati.

Češnjak

Ovo je možda jedan od najčudnijih načina koji sam našla na interneu, ali vrijedi pokušati! Možda je najbolje da ovo radite na nekom izoliranom mjestu, jer ne podnose svi miris češnjaka. Sve što trebate uraditi je zgnječiti koje česno i utrljati na nokte, te držati oko pola sata, a zatim oprati ruke. Da se lakše oslobodite mirisa satavite malo limuna i utrljajte pulpu po rukama. Ovo popularno povrće jača i stvrdnjava nokte te je takođe čest sastojak dodataka.

Gimnastika

Ne, ne gimnastika za cijelo tijelo, ali gimnastika ruku pospješuje rast noktiju. Iznenađeni? Ako vam krv bude bolje cirkulisala po rukama i prstima, i nokti će brže da rastu. Stoga, kuckajte na tastaturi, svirajte klavir ili radite slične radnje i noktići će ubrzo biti dugi i prelijepi.

 

haber.ba

Komentari

komentara