Ljepota

Ulje, mlijeko, jaja – Prirodni proizvodi za ravnanje kose

Napisao admin

Želite da vam kosa bude ravna, kao da su je upravo izravnali u salonu? Odličan su izbor i ovi potpuno prirodni i jednostavni proizvodi za ravnanje kose.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Zašto biste kupovali preparate za ravnanje kose ili stalno mučili kosu peglom. Sa ovim trikovima vaša kosa će biti „obuzdana“, smirena, zdrava i ravna. Imajte na umu samo da kosu nakon pranja ne sušite pod jakim i vrućim mlazom vazduha iz fena. Samo je lagano prosušite i rukama „obuzdavajte“, ravnajte i dok se suši povremeno pređite drvenim češljem. Takođe, za prave i dugotrajne rezultate moraćete barem dva puta sedmično ponavljati neki od ovih trikova dva do 3 mjeseca.

Tretman vrućim uljima

Pored toga što hrane kosu njegujuća ulja je čine ravnijom i svilenkastom. Najbolje je da pomešate kokosovo i maslinovo ulje (mada možete koristiti i samo jedno od ponuđenih). Umasirajte smjesu ulja na suhu kosu, pa je umotajte vrućim peškirom. Ostavite da djeluje do sat vremena, pa poslije operite šamponom kao i obično.

Prirodni balzam

Kosu možete obuzdati i jabukovim sirćetom. Pomješajte 1 kašiku jabukovog sirćeta i 1 šolju vode, pa stavite u sprej bocu. Poprskajte opranu, vlažnu kosu, umasirajte mješavinu na teme i cijelu kosu. Ostavite da djeluje par minuta, pa isperite. Ne plašite se. Kosa neće mirisati na sirće.

Mliječni sprej i med

Mlijeko je vrlo korisno za ravnanje kose. Čisto mlijeko uspite u sprej bocu. Našpricajte dobro suhu kosu mlijekom i ostavite da odstoji pola sata, da bi kosa upila korisnu tečnost. Posle samo operite šamponom, kao i obično.

Mleko možete kombinovati i sa medom da biste napravili masku za kosu. Ubacite, za bolji efekat i izgnječenu bananu ili jagode. Smjesu nanesite na kosu. Sačekajte da se osuši – oko 1,5 sat i onda je operite.

Maslinovo ulje i jaja

Ovo je takođe odlična maska za one koji žele ravniju kosu. Pomješajte 2 jaja i dodajte malo maslinovog ulja. Nanesite na kosu i ostavite sat vremena da djeluje pre nego je operete šamponom.

Ovi preprati neće, naravno, pomoći djevojkama koje imaju prirodno kovrdžavu kosu da je izravnaju.

lpm

Komentari

komentara