Ljepota

Pogled koji zavodi – Osam savjeta za nanošenje sjene za oči!

Napisao admin

Nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju prilikom nanošenja sjene za oči.


Oči (Foto: Cure.ba)

– Složite boje na vašim kapcima – Kada nosite jednu ili više sena na kapcima, obratite pažnju da se one slažu i utapaju jedna u drugu, u blagim prelazima.

– Pazite da ne izgledate kao da vas je neko pretukao – Pazite kada stavljate tamne senKe (crnu, sivu, plavu), jer tanka je linija između seksi izgleda i pretučenog. Željeni izged ćete postići ukoliko nanesete senu u vidu kruga, luka ili elipsastog oblika. Pravilni oblici nikada ne izledaju kao modrice.

– Postignite bolji učinak sa vašom senom – Nanesite senu sa namočenom četkom da biste dobili intenzivniju boju. Sena se može pojačati kao liner kada je nanesete sa liner četkicom namočenom u Visine, kapi za oči. Osim toga možete pojačati senu tako što ćete pre njenog nanošenja, staviti masniju kremu na kapak, tako ćete biste dobiti sjanu i glatku teksturu.

– Nemojte misliti da masna sena ne treba ponovno nanošenje -Kada nanosite masnu senu za oči morate paziti, jer se ona zna razmazati na sve strane, a nakon izvesnog vremena se nakupi na jednom mestu.

– Istaknite ono što imate – Ako imate puni, okrugli kapak, razigrajte se nanoseći senu ukoso. Duboke, uvučene oči ćete istaći sa svetlucajućim senama, a bademaste oči nanoseći senu duž linije trepavica.

– Nemojte „zaglaviti“ na smeđoj nijansi – Postoje raznorazne nijanse sena koje vam mogu jako lepo istaći oči. Probajte boju ametista, indiga, bakra…

– Učinite senu trajnijom – Prirodna masnoća na vašim kapcima može „pojesti“ senu. Da biste to sprečili prvo nanesite bazu za senu, ili nakon sene nanesite malo prozirnog pudera.

– Ne zaboravite da otresete četkicu – Prilikom svakog nanošenja sene, jednostavno otresite malo četkicu nakon što ste je umočili u senu. Na taj način ćete sprećiti da višak sene ne završi na vašim obrazima, a i sprečićete neravnomerno nanošenje sene.

ljepota.ba

Komentari

komentara