Ljepota

Nijanse koje vas čine ženom – Odlučili ste se za novu boju kose, ali koju?

Napisao admin

Veoma je važno da izaberete boju kose koja vam najbolje pristaje jer ćete odmah izgledati bolje, a kosa bogatije i sjajnije.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Sami možete isprobati više boja, ali najbolje bi bilo prepustiti se u ruke profesionalnom frizeru koji će kosu lijepo nijansirati.

Plavuše, u pravilu, izgledaju mlađe, brinete doživljavamo kao žene kojima možemo vjerovati, a crvenokose su one koje uvijek moraju biti u centru pažnje.

Brinete: Svi koji žele smeđu boju kose moraju znati da kosi treba da prilagode i boju tena. Ako ste blijedi, uz tamnosmeđu boju kose izgledaćete isprano i bolesno.

Šminka: Većina boja dobro pristaje uz smeđu kosu, pa sa sjenilom ne možete pogriješiti. Ipak, kada želite ostaviti poseban utisak, koristite one sjajnije.

S rumenilom nemojte pretjerivati. Širokom gustom četkom nanesite sasvim malo ružičaste ili smećkaste boje.

Što se tiče ruževa, odlučite se za neku nijansu crvene, a intenzitet prilagodite vlastitim preferencijama.

Plavuše: Ova boja kose dobro pristaje osobama koje imaju svijetle oči i svijetlu put. Ako se odlučite za plavu boju, često ćete viđati frizera jer ispucali i isušeni plavi vrhovi ostavljaju “jeftin” utisak. Takođe, plava boja ima puno nijansi pa se odlučite za onu koja vam najbolje odgovara.

Želite li znati koji vam ton – pepeljasti ili zlatni – bolje pristaje, oko lica omotajte plavi ili narandžasti šal. Ako vam se više sviđa plavi, birajte pepeljaste tonove, a ako vam bolje pristaje narandžasti, birajte zlatne tonove.

Šminka: Možete koristiti sjenila svih boja. Ako želite dodatno naglasiti oči crnim tušem ili olovkom, iscrtajte rub uz trepavice. Rumenila koristite po želji. Takođe i ruževe, iako će vama bolje odgovarati sjajila za usne. Morate da pripazite na kontrast između kose i obrva.

Crnke: U pitanju je boja koja dobro pristaje samo osobama koje imaju taman ten ili im je crna prirodna boja.

Šminka: Nemojte koristiti tamna sjenila jer ćete izgledati previše zatvoreno. Radije kombinujte vesele boje ili koristite zelenu, sa kojom ne možete pogriješiti.

Rumenilo nanosite samo po potrebi i to u malim količinama sa širokom četkom. Smeđa bi vam mogla najbolje pristajati jer ružičaste nijanse znaju djelovati malo neprirodno.

Ruževe možete koristiti svih boja, ali ipak izbjegavajte one previše upadljive. Odlučite se za nježnije tonove.

Crvenokose: Ako idete na poslovni sastanak ili razgovor za posao, kosu svežite u konjski rep da bi ste izgledali ozbiljnije. Za večernje izlaske izaberite neukroćene uvojke i svi će se sigurno okrenuti za vama.

Šminka: Ne bi trebalo da koristite previše šminke, niti da kombinujete boje. Upotrebljavajte samo crne olovke i smeđa sjenila. Rumenila izbjegavajte.

nezavisne

Komentari

komentara