Ljepota

Od namještaja od mode – Neobični načini na koje možete koristiti providni lak za nokte

Napisao admin

Vjerovatno imate nekoliko bočica prozirnog laka za nokte u svojoj kolekciji, bilo da ga koristite kao brzi završni premaz ili kao podlogu. Sada je vrijeme da proširite vidike i vidite koje su još sve njegove koristi, od namještaja do mode.


Lak za nokte (Foto: cure.ba)

Čini etikete otpornim na vodu i vremenske uticaje, tako što „zapečati“ oznake i boje. Ovo može biti vrlo praktično kada želite obilježiti rokove trajanja na svojoj kozmetici.

Zaustavlja liniju kada puknu čarape, samo ga nanesete na oba kraja linije. Ovako možete ponovo nositi čarape, čak iako su malo napukle.

Zaustavlja iskakanje dugmadi. Samo prelakirajte konac u sredini dugmeta. Također sprečava i pertle, kao i druga vlakna da se raspetljavaju.

Eliminiše prstenove od boca u kupatilu. Jednostavno premažite donji dio metalnih limenki ( lak za kosu, pjena za brijanje itd ) da usporite napredovanje hrđe i spriječite pojavljivanje tih ružnih crvenih mrlja.

Pojačava zatvaranje koverti, tako da vaša omiljena pisma, ili čak i računi ostaju sigurni.

Sprečava tamnjenje noktiju uzrokovano tamnijim lakovima. Možda je žuti lak super bez obzira na godišnje doba, ali žuti nokti nisu. Koristite prozirni lak kao bazu da spriječite žutilo. Još bolje, prozirni lak će produžiti vijek vašoj manikuri.

Premažite pukotine u namještaju da ne poderete odjeću ili čak ogrebete sebe.

Djeluje kao baza za svjetlucavu manikuru koju radite same: samo naspite šarene konfete ili šljokice za jeftino ukrašavanje.

Ublažava svrab nakon ugriza insekata: ovaj lijek možda nije baš naučni, ali djeluje sve dok nemate otvorenih ogrebotina ili rana.

malezensketeme.com

Komentari

komentara