Ljepota

Tako jednostavno – Brza rješenja za prijatan miris tamo dole

Napisao admin

Određena hrana na specifičan način pogađa vaše tijelo, mijenjajući balans šećera, bakterija i hemijskih komponenti u vašem organizmu.Način ishrane može direktno da utiče na to kakvog će mirisa biti vaša vagina.


Žena (foto: cure.ba)

Određena hrana na specifičan način pogađa vaše tijelo, mijenjajući balans šećera, bakterija i hemijskih komponenti u vašem organizmu. Baš kao što kada jedete bijeli luk u većim količinama danima mirišete na isti, tako i pojedine namirnice mogu proizvesti ljepši miris vašeg intimnog dijela, odnosno sokova koji se luče tokom seksa. Takođe, neugodan miris mogu da izazovu alkohol, cigarete i previše začinjena hrana.

1. Tajna je u ishrani

Najprije, izbjegavajte da unosite puno šećera, jer njegov visok nivo u krvi može da dovede do kvasac infekcije (koju prati svrab i bijeli sekret), a time i lošeg mirisa vagine. Takođe, jedite ananas, limun i pomorandžu. I pored nedostatka naučnih dokaza, ženska iskustva pokazuju da ovo voće podstiče prijatan i miris i ukus polnog organa. Osim toga, jogurt se smatra odličnim za očuvanje zdravlja vagine, jer sadrži bakteriju koja se prirodno javlja u našem organizmu i odgovorna je za očuvanje zdravlja intimnog dijela. Čaj od nane se, takođe, preporučuje.

2. Uredno održavanje

Duže dlačice u predjelu intimne zone nužno ne izazivaju neugodan miris, ali mogu biti pogodne za skupljanje bakterija ukoliko ne vodite dovoljno računa o čistoći. Ukoliko želite da izbjegnete i najmanju vjerovatnoću za ovo, možete da otklonite dlačice brijačem ili da ih jednostavno skratite. Održavanje kratkih stidnih dlačica je možda i bolje rješenje jer brijanje može uzrokovati iritaciju kože.

3. Vlažne maramice

U posebnim situacijama, dobro dođu i vlažne maramice. Međutim, njima čistite samo spoljašnost intimnog dijela, a svakako neka vaš izbor budu maramice bez mirisa ili bebi maramice.

kurir

Komentari

komentara