Ljepota

Najbolji prirodni sastojak – Sirće za njegu lica

Napisao admin

Sirće je jedan od najboljih prirodnih sastojaka za njegu lica. Osim toga, jeftino je i lako dostupno, što je razlog više da ga iskoristite u svrhu ljepote.


Sirce (foto: zenasamja)

Kozmetička prednost sirćeta je što je odličan astringent, te zatvara pore na licu. Kada očistite lice, nježno ga obrišite tupferom, koji ste prethodno natopili jabukovim sirćetom.

Izbjeljivač kože

Sirće je takođe poznati izbjeljivač kože, te njime lako možete ukloniti osunčan ten. Kada se vratite sa sunčanja, umočite vatu u sirće i obrišite njome lice. Možete dodati i malo soka od paradajza, kako bi ovo sredstvo bilo što djelotvornije.
Uklanjanje akni

Jedna od osnovnih koristi ovog kuhinjskog proizvoda jeste i uklanjanje akni. Pomiješajte sirće s uljem sandalovine i primijenite ga na lice. Ova maska je učinkovita u liječenju akni i ožiljaka.

Anti-ejdžing

Upotreba sirćeta na licu ima “anti-ejdžing” efekat, to jest može usporiti starenje kože. Pomiješajte sirće s medom i smjesu namažite na lice. Držite je 10 minuta, a zatim isperite sa mlakom vodom. Time ćete spriječiti pojavu bora i staračkih pjega.

ljepota.ba

Komentari

komentara