Ljepota

Njegujte je na pravi način – Zašto ne bi trebali vezati mokru kosu?

Napisao admin

Jeste li shvatili da problemi sa kosom nikad ne prestaju i da se uvijek pojavljuju neki novi? Umjesto upadanja u depresiju, bolje je da počnete da njegujete kosu na pravi način.


Kosa (Foto: cure.ba)

Bilo da je vaša kosa valovita, kovrdžava ili ravna, svako od nas ima probleme sa peruti i opadanjem kose. Do različitih problema sa kosom dolazi zbog toga što dosta žena veže mokru kosu u rep. U nastavku pogledajte popis stvari koje uzrokuje vezanje mokre kose.

Oštećenje kose

Kad je kosa mokra, postoje šanse za veće oštećenje kose. Nikada nemojte češljati mokru kosu ili je vezati, jer to slabi pramenove kose. Te radnje mogu dovesti do akutnog oštećenja kose.

Gubitak kose

Nikad nemojte vezati mokru kosu u rep, jer je činite slabom što uzrokuje gubitak kose. Obavezno osušite vašu kosu prije vezanja. Problem s peruti Ovo je još jedan čest razlog zbog kojeg trebate izbjegavati vezati mokru kosu. Kada vežete mokru kosu, postoji šanse za dobivanje peruti. Vlaga i znoj su jedan od glavnih uzroka peruti tako da ne trebate vezati mokru kosu.

Svrbež vlasišta

Perut je glavni uzrok svrbeži vlasišta. Vezivanje mokre kose učinit će da vas vlasište svrbi zbog više znoja i peruti. Osim toga, infekcije vlasišta se više pojavljuju kad je kosa mokra.

Krhka kosa

Vezanje mokre kose učinit će da vaša kosa postane krhka. Nikad ne pokušavajte uvrnuti kosu kada je mokra jer će to učiniti kosu beživotnom.

Stanjivanje kose i ćelavost

Vezivanje mokre kose oštećuje vašu kosu, što dovodi do ćelavosti i stanjivanja kose.

ljepota.ba

Komentari

komentara