Ljepota

Konačno ih se riješite – Domaći lijekovi za akne na bradi

Napisao admin

Prljavština, bakterije i mrtve stanice kože dovode do nastajanja akni. Akne na bradi se veoma često javljaju kod muškaraca i žena. Kako bi ih se riješili, mi vam donosimo nekoliko domaćih tretmana koji će vam u tome pomoći.


Akne (foto: cure.ba)

Parenje
Parenje je jedan od najboljih lijekova za akne na bradi. Parenje uklanja prljavštinu, mrtve stanice kože i bijele krvne stanice koje se pretvaraju u akne, ako se ne liječe.

Klinčić
Možete primijeniti ovaj začin ili koristite ulje za liječenje akni na bradi. Drugi način je da klinčić skuhate u vodi i pustite da se ohladi. Možete i zgnječiti klinčić i nanijeti na akne. Ostavite 15-20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Operite lice
Pobrinite se da često perete lice. Prljavština i mrtve stanice kože dovode do nastajanja akni. Dakle, perite lice često, održavajte ga čistim i bez prljavštine.

Med
Masirajte bradu sa medom. Ostavite 10-15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i mlijekom. Med vlaži kožu te je jedan od najboljih domaćih lijekova za akne.

Limunov sok
Možete utrljati krišku limuna ili svježe iscijeđenog soka na akne.

Soda bikarbona
Pomiješajte sodu bikarbonu s limunovim sokom i medom. Nanesite je na bradu kako biste se osloboditi od akni i mrtvih stanica kože.

Paradajz
Paradajz pomaže da dobijete blistavu kožu. Masirajte bradu s paradajzom da biste se osloboditi od akni.

Banana
Ogulite bananu i pomiješajte je s jogurtom. Nanesite smjesu na lice kako bi se oslobodili od akni i drugih kožnih problema kao što su tamne mrlje i osunčan ten.

Pijte puno vode
Kako bi dobili jasnu kožu bez akni, morate istjerati toksina iz tijela. Dakle, pijte puno vode, jer voda ispire štetne toksine i slobodne radikale koji utiču na vašu kožu.

ljepota.ba

Komentari

komentara