Ljepota

Osnovna pravila – Prva pomoć za urasle dlačice

Napisao admin

Toplo je i bit će još toplije. Temperature zahtjevaju laganiju i kraću odjeću, a ona pak savršenu depilaciju. E sad, nekad nam se baš žuri pa posegnemo za britvicom i baš ne pazimo kako se njome služimo. Posljedice? Urasle dlačice koje ne izgledaju dobro a znaju biti i bolne ako se s njima ne postupa pravilno.


Depilacija (foto: cure.ba)

Osnovno je pravilo da ne čeprkate noktima po uraslim dlačicama. Ono čega se trebamo pridržavati kad je riječ o prištićima vrijedi i za urasle dlačice. U suprotnome ne samo da nećete riješiti problem nego možete uzrokovati infekciju. Zato birajte siguran način.

Za početak potreban vam je topli oblog. Nekoliko minuta držite ga pritisnutog na mjesto gdje je dlačica urasla jer ćete tako umanjiti bol. Koristite pincetu koju ste prethodno dezinficirali. Istražite njome područje u potrazi za mjestom na kojem možete uhvatiti uraslu dlačicu bez da oštetite kožu. Ako postane bolno prekinite i napravite pauzu.

Nakon što uklonite dlačicu dezinficirajte područje sredstvom koje ne sadrži alkohol i potom nanesite kremu koja se smiriti kožu. Dobra je u tu svrhu i nevenova mast ili melem ili krema na bazi jasena.

Prekrijte to područje malim zavojem ili flasterom da biste ga zaštitili od daljnje infekcije. Zaštita je naročito važna ako na sebi nosite uske hlače ili traperice koje mogu iritirati kožu.

No najbolji savjet za rješavanje ovog problema je prevencija. Ako brijete noge uvijek koristite čistu i oštru britvicu i kremasti losion za brijanje. I nemojte brijati dlačice u smjeru suprotnom od njihova rasta.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara