Ljepota

Bila je najljepša žena stare Juge: Karijeru joj umalo uništio skandal, pogledajte kako sada izgleda

Napisao H. H.

Danas je u svijetu mode i izgleda sjajno sa svojih 60 godina!

Bernarda Marovt proglašena je za Mis Jugoslavije 1983. godine, kao najljepša žena na našim prostorima. Nakon takmičenja u SFRJ, uslijedilo je i za Mis svijeta u Londonu. Skandal koji je ispratio to takmičenje možda je koštao titule najljepše žene svijeta.

U zagrebačkom listu “Start” objavljene su tada Bernardine go*išave fotografije (čiji je autor Ljubo Komljenović). Baš u momentu kada se u Engleskoj borila za titulu Mis svijeta, slike je objavio i “Dejli miror”. Kasnije je Bernarda tužila „Start“ za „neovlašćeno“ korišćenje privatnih slika, ali mnogi smatraju da je ovaj skandal koštao prestižne titule. Uprkos tome uspjela je da se plasira u top 15 i osvoji nagradu za Mis fotogeničnosti, prenosi “Lepa i srećna“.

Bernarda je danas uspešna poslovna žena koja ima svoju modnu agenciju i školu za manekenke. Takođe organizuje takmičenje „Fotomodel Berni models.““Sve što sam napravila i doživjela bio je velik test ili iskušenje za mene, a stekla sam ogromna iskustva u svim područjima. Iz tog vremena volim da se sejtim upravo svojih početaka i svega što mi je kasnije pomoglo u razvoju, rastu. Sjećam se upoznavanja ljudi, putovanja, učenja jezika, a iznad svega početne volje i energije za sve što je slijedilo”, izjavila je za T portal kada je prokomentarisala i današnje izbore ljepote:

“Nekada su takmičenja u ljepoti bila vrsta spektakla, a danas se to sve promijenilo. Takvi događaji često nisu na nivou, nisu cijenjeni kao što su nekad bili. Problem je u tome što je fokus na drugim stvarima. Danas je potrebna velika snaga i novac za organizaciju i marketing svakog događaja, tako da je samo izvođenje svega toga jako teško”.

Kada je u pitanju sama moda i kako ona vidi uspješnu ženu Bernarda kaže: “Svaka žena mora da pronađe svoj stil, da pojača svoju moć dodacima elegancije i dobrog ukusa kao i da bude otvorena za rad na sebi, inače teško može da ostvari ciljeve”.

Da li za sebe misli da je savršena Bernarda tvrdi: “Savršenstvo ne postoji jer svako ima nešto na sebi što mu se ne sviđa. Dovoljno je da prihvatite sebe onakvim kakvi jeste, potrebno je da sve gledate pozitivno, da hodate uspravno i radite na poboljšanju svojih nedostataka, ako je moguće”.

Komentari

komentara