Ljepota

Napravite maske za lice od zelenog čaja – Zeleni čaj potpomaže našu ljepotu!

Napisao admin

Zeleni čaj je bogat flavanoidima, vitaminima i mineralima koji utiču na našu ljepotu.


Lijepo lice (foto: cure.ba)

Oni sprečavaju bore, smanjuju tamne mrlje na koži, ujednačavaju tonus kože i sprečavaju kožne probleme kao što su akne, opekline i rak kože. Maske od zelenog čaja se mogu izravno primijeniti na preplanula područja kako bi pružile umirujuće olakšanje. Pogledajte nekoliko maski za sjajno lice od zelenog čaja.

Instant sjaj.

Uzmite tri kašike zelenog čaja i kakao u prahu i dobro izmiješajte sa kašikom bademovog ulja. Alternativa je da pomiješate kašiku zelenog čaja lišća s tri kašike majoneze. Ostavite 20 minuta prije ispiranja.

Pomladite kožu.

Pomiješajte unutrašnjost jedne papaje sa ekstraktom zelenog čaja. Pobrinite se da je vaša
koža vlažna prije nanošenja ove smjese i isperite nakon 15 minuta. To će uraditi čuda za preplanulu kožu. Ova maska uklanja vašu sivu kožu dajući joj lijep sjaj.

Svjetlija  koža.

Pomiješajte dvije vrećice zelenog čaja s jednom kašikom rižinog cvijeta i dodajte kašiku limuna u tijesto. Nanesite pastu na lice i isperite nakon 15 minuta. Cvijet riže posvjetljuje kožu i djeluje kao piling. Vaša koža će odmah izgledati svjetlije i zdravije.

Uklanjanje bora.

Ova maska pomaže da uklonite vidljive znakove starenja kao što su bore i fine linije. Zgnječite tri jagode i dodajte kašiku zelenog čaja i med. Nanesite pastu na lice tako da masirate lice s kružnim pokretima prema gore. Isperite nakon 20-30 minuta, i dobit ćete vidno mlađi izgled kože.

Jasna koža

Skuhajte vodu i uronite 3 vrećice zelenog čaja, i korijen đumbira. Iscijedite smjesu i nanesite na područja sa aknama. Također možete dodati bjelance u otopinu. To će vam dati jasnu kožu. Ovaj recept se može koristiti za posvjetljavanje ožiljaka.

Svjež izgled.

Napravite smjesu sa jednom kašikom sirovog meda i  istom količinom maslinovog ulja i dodajte jednu čajnu kašiku zelenog čaja u prahu. Lagano umasirajte ovu smjesu na kožu i ostavite da djeluje 20-30 minuta. Vaša koža će imati svijetao, svjež izgled nakon pranja.

ljepota.ba

Komentari

komentara