Ljepota

Apsolutni ljetni hit – Doznajte kako da same nijansirate nokte! (FOTO)

Napisao admin

Nijansirani nokti su apsolutni hit ovog ljeta. Uz malo strpljenja možete ih sami napraviti.


Nokti (foto: blic)

Najaktuelnije kombinacije su u boji ljetnih voćnih koktela: narandžasto i žuto sa roze, plavom ili zelenom bojom. Ne morate biti profesionalac da biste imali ovakve nokte: dovoljno je samo malo strpljenja i spretnosti.

– Prvi korak podrazumijeva da na čiste, isturpijane nokte snanesete osnovnu boju – kaže Mirjana Šporčić i dodaje – a potom sačekate da se ona osuši.

2nokti n1Ukoliko nemate spužvice za aplikaciju, uzmite najobičniju spužvu za pranje suđa, i isjecite je na kockice. Potom nanesite na nju, u bogatom sloju, osnovnu i nijansu po izboru, tik jednu ispod druge. Naravno, lakovi treba da budu matirani, gusti i koegzistentni.

Napravite spužvom “otisak” na noktu, vodeći računa da osnovna boja ide ka korijenu nokta. Ponovite postupak (nanošenja boja i otiskivanje) ako vam se čini da se boja nije primila ili se ne vidi lijepo. U tom slučaju, boju koja nijansira (žuta na fotografiji) nanesite u što bogatijem sloju.

2nokti n2Kada ste završili sa svim noktima, višak boje možete skinuti specijalnim aplikatorom za skidanje boje, ili jednostavnije, štapićima za uši prethodno natopljene uljanim acetonom.

Nakon što su se nokti osušili, nanesite u bogatom sloju bezbojni lak. Time će se ujedno izjednačiti sve neravnine i razlike u nijansama.

Rezultat: Veseli i neodoljivi nijansirani ljetni nokti!

blic

Komentari

komentara