Ljepota

Prirodno i lako – Bujnija kosa uz pomoć prirodnih sastojaka

Napisao admin

Pomozite svojoj kosi da zablista pod zracima sunca, kojih će svaki dan biti sve više, tako što ćete uložiti minimalan trud i odvojiti malo vremena za njenu revitalizaciju prirodnim i lako dostupnim namirnicama.


Lijepa kosa (foto: cure.ba)

Banana protiv slamaste kose

Banane su bogate vitaminom A i B, kao i kalijumom, a pomažu u regulisanju lučenja prirodnih ulja na vlasištu. One ujedno hidratiziraju kosu, obnavljaju folikul i usporavaju opadanje vlasi.

Za masku od banane potrebna je jedna banana, jedano žumance i pet kašičica maslinovog ulja. Bananu zgnječite, žumance umutite pa sve sastojke pomiješajte. Nanesite na kosu od korjena do vrhova i stavite kapu za tuširanje da bi se lakše upila. Ostavite da djeluje 20 minuta i potom isperite šamponom i toplom vodom. Preporučuje se da kosu nahranite najmanje jedanput nedjeljno.

Kopriva jača korijen vlasi

U posudu stavite dvije kašičice soka od koprive, kašičicu maslinovog ulja i jedno jaje. Sastojke pomešajte i nanesite na kosu. Ostavite da djeluje pola sata i potom isperite mlakom vodom.

Umjesto maske, možete i samo da isperete kosu ohlađenim čajem od koprive, pošto ste je već oprali. Kopriva jača koren kose, podstiče cirkulaciju vlasišta i spriječava opadanje vlasi.

Ulje za ispucale vrhove

Za masku vam trebaju dvije kašičice ulja od pšeničnih klica, kašičica meda i kašičica jabukovog sirćeta. Pomiješajte sastojke, umasirajte ih na vlasište i ostavite da djeluju 30 minuta. Kosu isperite toplom vodom. Ulje pomaže u regeneraciji kose, med je hrani, a sirće ispire sve nečistoće.

24sata.hr

Komentari

komentara