Ljepota

Niste zadovoljni svojom visinom – Kako da porastete još koji centimetar

Napisao admin

Niste zadovoljni svojom visinom? Ne brinite, pomoću nekoliko jednostavnih trikova izgledaćete viši nego što zaista jeste.


djevojka (foto:cure.ba)

ISPRAVITE DRŽANjE

Pravilno držanje će vam donijeti mnoge fizičke, ali i psihološke prednosti. Osim toga, ono je bitna komponenta za zdravlje vaših leđa. Ključna stvar je disciplina − dok hodate ili sjedite uvijek imajte na umu da leđa treba da budu ispravljena, a ne pogrbljena. Uz malo vježbe, to će postati rutina, a vi ćete sigurno izgledati viši.

BIRAJTE GARDEROBU SA VERTIKALNIM PRUGAMA

Odjeća sa horizontalnim linijama učiniće vas vizuelno nižim nego što jeste, pa je bolje da je uklonite iz svog ormara. Izbjegavajte karirani dezen, široku odjeću i teške materijale. Umjesto toga birajte garderobu sa tankim vertikalnim prugama, vidljivim šavovima, interesantim dugmićima i kopčama koje su u kontrastu sa ostalom odjećom. Izgledaćete viši u laganim, blago strukiranim haljinama i suknjama, a dobar izbor su i kraće pantalone. Duže jakne kombinujte sa kratkim suknjama i obrnuto.

SVE JE U NIJANSAMA

Odaberite odjeću sličnih nijansi − tamno zelenu majicu i malo svjetlije zelene pantalone, na primjer. To je još jedan od trikova koji će vas vizuelno izdužiti.

ŠTIKLE, DA- ALI NE PREVISOKE

Poznato je da obuća sa visokim platformama i vrtoglavim potpeticama izdužuje. Međutim, takva obuća nije baš udobna, a ukoliko ste zaista niski, previsoke štikle mogu na vama izgledati smiješno. Umjesto toga, izaberite one sa nižim, kockastim ili višeslojnim potpeticama.

VEŽITE KOSU U REP

Pravilno odabrana frizura pomoći će vam da izgledate viši. Podignite šiške, a sa strane kosu zaližite. Utisak visine možete postići i tako što ćete kosu pokupiti visoko u konjski rep. Treba da izbjegavate natapiranu ili afro frizuru, jer će vas „progutati“.

Blic.rs

Komentari

komentara