Ljepota

Banana spašava kožu – Iskoristite sve prednosti banane i sami napravite prirodnu masku za lice

Napisao admin

Da li ste znali da banana spašava vašu kožu od slobodnih radikala i time sprečava prerano starenje? Osim toga, bogata je vitaminima, a i dostupna nam je tokom cijele godine. Iskoristite sve prednosti banane i sami napravite prirodnu masku za lice.


maska (foto:cure.ba)

Predlažemo vam pet maski napravljenih od ove voćke, koje vašem licu vraćaju sjaj i prirodno rumenilo. 

MASKA OD BANANE 

Izgnječite bananu i nanesite je na lice i vrat. Držite je 10-15 minuta, a zatim isperite hladnom vodom. Nakon toga, možete masirati kožu kockicama leda. 

MASKA OD BANANE I MEDA 

Izgnječite pola banane i dodajte kašiku meda. Izmiješajte dobro i nanesite na mokro lice i vrat. Držite masku najmanje 15 minuta, a zatim isperite lice tapkanjem. Umasirajte hidratantnu kremu na kožu. 

MASKA OD BANANE I ZOBA 

Izmiksirajte pola šolje zobi i dodajte bananu. Smjesu promiješajte i dobićete jednu od najboljih prirodnih maski za lice. Nanesite mješavinu na lice i ostavite je 10-15 minuta. Nežno masirajte kožu prilikom ispiranja. Ova maska će ukloniti sve mitesere i izumrle ćelije kože, a vaš ten postaće ujednačen. 

MASKA OD BANANE I PRIRODNIH ULJA 

Banana i prirodna ulja, bademovo ili maslinovo, odlična su kombinacija za savršeno prirodnu njegu. Zgnječite bananu i dodajte kašiku bilo kog prirodnog ulja. Dobro izmiješajte i nanesite masku. Umijte se poslije 15 minuta.

vijesti.ba

Komentari

komentara