Ljepota

Uz pomoć superhrane – Slavne ljepotice otkrile kako održavaju svoju liniju

Napisao admin

Svjetski poznate ljepotice imaju svoje vlastite male tajne i načine na koje održavaju svoju liniju, a o posljednjem prehrambenom trendu u toj domeni postale su ovisne Victoria Beckham i Britney Spears.


tijelo (foto:cure.ba)

I sudeći prema rezultatima, čini se da konzumiranje ove superhrane zaista povoljno djeluje na liniju i organizam. Riječ je o morskoj travi koja u sebi sadrži toliko joda da konzumacijom ove trave poboljšavate metabolizam i sagorijevate više kalorija.  

Da, dobro ste shvatili, svjetski poznate dame ‘bacile’ su se na konzumiranje ni manje ni više nego – morske trave, tačnije, vrstu Fucus vesiculosus, kakva se može naći na obalama Sjevernog mora, Baltičkog mora, Atlantika i Pacifičkog okeana.  

Dok Victoria Beckham ovu travu ‘ubaci’ u svoj frape od morskih algi, Britney Spears ove morske trave navodno jede potpuno ‘sirove’, što sasvim sigurno nije ugodno iskustvo.  

No, čini se kako je pozitivni rezultati tjeraju da s ovim ‘tretmanom’ i dalje nastavi, piše Hot. Biljka se osim toga može prokuhati, obraditi na pari ili se od nje jednostavno može napraviti čaj.  

Ako se gadite na samu pomisao konzumiranja sluzavih morskih trava, sada na tržištu postoje i pilule koje sadrže ekstrakt ove biljke, a stotinjak takvih tableta koštat će vas više od 40 eura. No, učinak je uočljiv jedino ako njihovu konzumaciju kombinirate s posebno osmišljenom prehranom i planom vježbanja.

vijesti.ba

Komentari

komentara