Ljepota

Prirodni tretmani su zapravo i najbolji – Tajne ljepote iz vaše kuhinje

Napisao admin

Složićemo se, bez pogovora, da su prirodni tretmani zapravo i najbolji. Oni ne ostavljaju nikakve neželjene efekte, vraćaju koži i kosi prirodni sjaj i mnogo su jeftiniji od fabričkih proizvoda.


Žena (Foto: Cure.ba)

Najbolje od svega je to što je većina njih i puno efikasnija. Kako biste imali zdravu i lijepu kožu i osjećali se fantastično, isprobajte neke od sledećih.

Med

Med je dar prirode i ništa ga ne može pobijediti, kada je u pitanju zdravlje vaše kože. Ukoliko imate kožu sklonu aknama i bubuljicama, dovoljno je da ga nanosite na zahvaćeno područje. Njegova antibakterijska i antiseptička svojstva čine ga odličnim sastojkom za hidrataciju svih tipova kože. Minerali i enzimi koji se nalaze u njemu hrane kožu i čine je mekanom, glatkom i prirodno lijepom.

Jogurt

Svježina jogurta može vam pomoći da se osjećate bolje nakon napornog dana. Osim što je jedan od omiljenih sastojaka u svakodnevnoj ishrani, on je i odlično sredstvo za hidrataciju kože i kose. Možete ga nanositi na lice i on će poslužiti kao odlična maska koja će nahraniti i oživjeti kožu. Pomiješajte ga sa jajetom i nanesite na kosu – bićete iznenađeni mekoćom i sjajem vaše kose.

Limun

Ako je prirodna ljepota vaš cilj, onda bi tebali da koristite limun, jer je on savršen sastojak u borbi protiv masne kože i akni. Alfa hidroksi kiseline, koje ovaj citrus sadrži, odličan su piling te dubinski čiste kožu, sprečavajući bilo kakve šanse za pojavu bubuljica.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice omogućava porama da dišu. Takođe, možete nanijeti i hladan čaj na lice kako biste osvježili i umirili kožu sklonu iritacijama.

Bademi

Kome su potrebna jaka kozmetička sredstva za piling, kada čak i bolji rezultat možete postići pomoću prirodnih sastojaka? U tome vam mogu pomoći bademi koji su prirodno sredstvo za piling i koji čiste pore i uklanjaju nečistoće sa kože. Potrebno je da ih sameljete, pomiješate sa vodom i medom te nanesete na lice masirajućim, kružnim pokretima.

Avokado

Avokado sadrži jedinstvenu mješavinu vitamina, hranjivih materija i omega-3 masnih kiselina te je to glavni razlog zbog kojeg je i više nego dobar za vašu kožu. On hrani i hidratizira kožu, a ako ga pomiješate sa medom, učinak je još veći.

Banane

Bogat izvor željeza i kalijuma, banane vam mogu pomoći da, ako ih uvrstite u redovnu ishranu, vratite koži prirodni sjaj. Pored toga, ako imate kožu sklonu bubuljicama i aknama, izgnječite zrelu bananu i koristite je kao masku za lice.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je odličan sastojak koji možete koristiti kao tonik kako biste održali pH vrijednost kože na neutralnom nivou, čime se sprečava pojava crvenila i upala. Nakon nanošenja regeneratora, nanesite ga na vrhove kose kako biste zadržali vlažnost i imali sjajnu kosu tokom cijelog dana.

Cimet

Pomiješajte cimet sa medom i nanesite ga na lice. Nakon pet minuta isperite. Upravo ste na licu imali savršen piling koji vam je pomogao da se riješite mrtvih ćelija kože u tren oka. Pored toga, ovo je i odličan lijek protiv akni. Ako imate suhu kosu, za vas je rješenje mješavina cimeta i kokosovog ulja. Smjesu nanesite na vlasište i veoma brzo ćete primijetiti razliku.

Maslinovo ulje

Često ga nazivaju i “magijom u boci”, jer ima čudesna svojstva. Masaža glave toplim maslinovim uljem daje vašoj kosi mekoću i sjaj. Ono djeluje i kao prirodni regenerator koji vašoj kosi daje jačinu i prekrasan izgled. Pored toga, dokazano je da je maslinovo ulje i odličan lijek za suhu kožu.

minimagazin

Komentari

komentara