Ljepota

Ovo je prema naučnim kriterijumima savršen MUŠKARAC:

Napisao H. H.

Ljepota je u oku posmatrača, to znamo. Ali, naučnici su ovoga puta rešili da naprave jedno interesantno istraživanje i otkriju kako bi trebalo da izgleda savršeni muškarac.

Listu od 10 karakteristika, prema naučnim činjenicama, sastavio je “BrightSide”. One, po njima, povećavaju muškarcima šanse kod žena. Krenućemo od poslednje, ali ne i najmanje bitne.

10. Debele obrve i brada kvadratnog oblika

Kada razmišljaju o dugim vezama, uglavnom će pre izabrati ovakvog tipa.

9. Neobrijana brada

Naučno istraživanje pokazalo je da žene uvek većom ocenom ocenjuju muškarce sa gušćom bradom. Ta karakteristika je njima vrlo muževna, pa samim tim i privlačna.

8. Ožiljci

Pokazalo se i da dame više “padaju” na gospodu sa ožiljcima na licu. A, primamljiviji su im bili oni koji su ličili na posledice rane od metka.

7. Stidljiv osmeh

Žene više vole nenapadan smeh, a prema naučnicima razlog je privlačnost koju osećaju prema “opasnim momcima”.

6. Godine

U istraživanju je trebalo da biraju između mlađih i starijih. Gotovo uvek su izabrale starije. Sa godinama one povezuju mudrost, iskustvo i samopouzdanje. Interesantno je da naučnici ovo zovu “Džordž Kluni efekat”.

5. Štedljivost

Naime, ovakav tip muškarca na žene ostavlja utisak da stvari drži pod kontrolom, što je izuzetno privlačno.

4. Ljubimci

Naravno, kada vide muškarca sa psom to odmah povezuju sa činjenicom da bi on mogao biti i dobar otac deci.

3. Crveno

Odeća u ovoj boji na muškarcima ženama je izuzetno privlačna. Isto je i u suprotnom slučaju.

2. Muzički instrument

U istraživanju su učestvovala tri muškarca – jedan je imao torbu sa instrumentom, drugi sportsku, a treći ništa. Oni su određenom broju žena tražili brojeve telefona. Ispostavilo se da je “sportista” dobio samo 9%, onaj sa praznim rukama 14, dok je “muzičar” dobio čak 35% brojeva.

1. Smisao za humor

Ovo istraživanje bilo je sprovedeno na sličan način kao i prethodno. Oni koji su pre traženja broja ispričali neku šalu dobili su znatno više brojeva telefona od dama.

Komentari

komentara