Ljepota

ČETRDESETE ČEKAJU IZA UGLA? Odložićete stvaranje bora kada u rutinu uvedete ovih 6 stvari!

Napisao H. H.

Bez obzira što znamo da je starost neminovna i da su bore znak iskustva, svejedno želimo da ih izbrišemo. Imamo jednu lošu vest: bore se ne mogu izbrisati, ali se kontinuiranom negom mogu odložiti.

Pravi rezultati korišćenja raznih preparata vide se tek deset godina kasnije, a evo kako treba da negujete kožu.

1. Doslijedna jutarnja i večernja rutina

Bez obzira imate li 20 godina ili 40 godina, redovno čišćenje, toniranje i jega kože glavni su ključ kako je održati napetom i elastičnom što duže. Pošteni rezultati korišćenja krema i seruma obično se vide tek nakon dve sedmice, a dugoročne rezultate možete videti tek nakon dosta godina. Upravo zato je važno izgraditi rutinu nege koja uključuje proizvode koji vam najviše odgovaraju.

2. Proizvodi s aktivnim anti-ejdž sastojcima

Iako su kasne tridesete zaista kasno vreme za uvođenje anti-ejdž nege, bolje ih je koristiti nego propustiti. Ovlaživači poput hijaluronske kiseline obavezni su, kao i serumi s aktivnim anti-ejdž sastojcima poput retinola, AHA kiselina, antioksidansa C i E vitamina. Nezaobilazna je krema sa SPF zaštitom jer sunce uvelike utiče na pojavu bora i finih linija koje se s godinama sve više vide.

3. Masaža

Ako već nemate naviku masiranja lica barem 2 minuta svako veče, vreme je da počnete odmah. Telo s godinama gubi mišićnu masu i ako ih ne održavamo, oni propadaju, a stanje kože se pogrošava. Isto je i s licem koje je potrebno masirati i vežbati mišiće na njemu. Uzmite par kapi nekog seruma, ulja ili kreme i njom masirajte lice dok se ne upije.

4. Hidratacija

Koža prirodno izlučuje sebum kako bi se ovlaživala i održala sjaj, mekoću i elastičnost, a ta sposobnost se nakon 25. godine života sve više gubi. Hidratantna krema u četrdesetim godinama nije dovoljna već vam je potreban i dobar hidratantni serum s hijaluronskom kiselinom, biljnim uljima, ceramidima.

5. Dobra krema za prostor oko očiju

Jedne od prvih bora koje možete primetiti su one oko očiju i usana kojih se prilično teško rešiti, osim injekcijama hijaluronske kiseline. Bore ne možete izbrisati, ali ih možete barem odložiti koliko se da, zato vam je potrebna dobra krema za prostor oko očiju s aktivnim sastojcima koji vlaže, neguju i smanjuju vrećice ispod očiju. Još je važno napomenuti da se ona nikako ne stavlja preblizu oku, a nanosi se laganim tapkanjem.

6. Njega vrata i dekoltea

Na ova dva dela tela stalno zaboravljate, zar ne? Bore se, osim oko očiju i usana, javljaju upravo na vratu i dekolteu koji postaje sve smežuraniji. Da, užasno zvuči, a da bi to sprečili što je duže moguće, sve kreme i serume koje koristite na licu možeš stavljati na vrat i dekolte. Takođe ih je dobro masirati i podsticati cirkulaciju kako bi koža blistala i bila napeta.

Komentari

komentara